Sunday 4 December 2011

Rasti svjetla za sobne biljke

Sunčeva svjetlost je jedna od najbitnijih uvjeta za rast biljaka. Ipak, to nije moguće imati obilje sunca tijekom cijele godine. Također, Postoje mjesta koja primaju malo sunčevog svjetla tijekom cijele godine. Čak i biljke ne rastu pravilno se u odsutnosti od izravnog sunčevog svjetla. Da biste osigurali normalni i zdravi rast biljke, to je potrebno da dobijete željenu količinu svjetlosti. Umjetni rasvjeta je jedan od načina zamjene prirodnog svjetla. Posebna rasti svjetla za sobne biljke mogu imitirati sunčevo svjetlo u smislu spektra i intenziteta, čime će se osigurati zdrav rast biljaka. Neka nas razumjeti različite parametre rasti svjetla i na njihove vrste. Više o zatvoreni biljaka koje ne treba sunčevoj svjetlosti.
Rasti svjetla za sobne biljke: Parametri i uvjeti
Sunčeva svjetlost se sastoji od širokog spektra boja u rasponu od crvene do ljubičaste. Osim toga, intenzitet ovih boja također razlikuje puno. Sva postrojenja ne zahtijevaju isti boje svjetlosti i intenziteta za svoj rast. Biljke apsorbiraju samo željenu količinu sunčevog svjetla iz dostupnih spektar. Dakle, dok odabirom rasti svjetla za sobne biljke, trebate razumjeti specifične svjetlo zahtjevima biljaka koje želite da raste. Obzirom na nastavku su nekoliko parametara na koje trebate procijeniti svjetlost zahtjev biljaka.
U boji; Kao što je spomenuto suncu sastoji se od širokog spektra boja. Crvene i ljubičaste boje su potrebne najviše za proces fotosinteze. Crvena boja stimulira vegetativni rast i cvatnju, a ljubičastu boju je odgovorna za rast biljaka. Dakle, ljubičasta je najvažnija svjetlo boje za zdepaste sadnice i raste lišće. Međutim, ako biljke dobivaju previše bilo koje od tih svjetla, to može utjecati njihov rast. Primjerice, previše crvene svjetlosti može napraviti biljka visok i dug i tanak. Stoga, to je potrebno da znate što je pravo svjetlo boje za vaš pojedini vegetacijom. Više o slabom osvjetljenju kuća biljaka.
Intenzitet; ispravan snagom of rasti svjetla žarulja je jednako važno za promicanje zdravog rasta biljaka. Intenzitet svjetla mogu se podesiti pomoću odabira ispravne snagom of žarulja i stavljanje biljke na desno udaljenosti od izvora svjetla. Primjerice, begonije i afričke ljubičice rastu dobro kada je postavljen na oko 12''sa žaruljom od 40W, a ne cvjetnica kao philodendrons mogu biti postavljeni na udaljenosti dalje (oko 36''). Some cvjetnice biljke kao što su orhideje trebaju aa vrlo visokog intenziteta svjetla za svoj rast. Više o slabom svjetlu sobne biljke.
Trajanje, Sunčeva svjetlost nije dostupna tijekom cijelog dana, sve oko godinu dana. Tako, biljke prilagoditi njihovom rastu mehanizam tako da oni mogu koristiti maksimalnu količinu sunčeve svjetlosti kada su dostupni. Za ostatak vremena, biljaka može učiniti bez sunčeve svjetlosti. Zbog toga predispozicija, možete ne podliježu postrojenja za kontinuiranu izloženost umjetnim svjetlom. Morate znati pravo trajanje svjetla trebaju dostaviti određenu biljnih vrsta. Biljke trebaju oko 8 - 18 sati svjetlosti, ovisno o njihovim individualnim potrebama. Više o slabom osvjetljenju biljke.
Vrste rasti svjetla za sobne biljke
Žarulje svjetiljke koje su zajednički izvor doma rasvjeta također može koristiti kao rasti svjetla za sobne biljke. Ovi izvori svjetlosti imaju dobar valne duljine crvene svjetlosti valne duljine ali slabe plave svjetlosti. Fluorescentno svjetla su vrlo jeftine rasti svjetla za sobne biljke, koje daju oko 3 puta svjetla za iste ulazne energije kao i sa žarnom niti svjetlost. Vi svibanj izabrati hladno svjetlo (bogata plava, žuta, zelena) ili toplo svjetlo (bogata crvena, narančasta), ovisno o pojedinačnim zahtjev svojih biljnih vrsta. Cijeli spektar fluorescentna svjetla su također dostupne koji se sastoje od savršenu ravnotežu hladnom i toplom svjetlu. High Intensity Discharge lampe su još jedan tip rasti svjetla koji su izuzetno skupi. Oni uglavnom se koriste u komercijalne vegetacije profesionalni vrtlarskim. Postoje nekoliko vrsta visokog intenziteta pražnjenja svjetiljki na raspolaganju različite u svjetlu boje i intenziteta.
Također pročitajte više o zatvoreni u vrtu.
Možete rasti sezonskog cvijeća i povrća tijekom cijele godine putem rasti svjetla za sobne biljke. Ukoliko ste komercijalni hortikulturista, vaš posao ne mora dobiti pogođeni zbog lošeg svjetla ili vremenu. Jednostavno možete podesiti rasti svjetla postavke dati vaše biljke s dovoljno svjetla.

No comments:

Post a Comment