Saturday 3 December 2011

Verbena bilja

Rod koji sadrži onoliko koliko 250 vrsta, vrbena biljke cvjetnice biljke koje su godišnje ili višegodišnje u prirodi. These zeljaste biljke imaju polu-drvenaste grane. Većina vrbena vrste imaju njihovo porijeklo u Sjevernoj i Južna Amerika; međutim, nekoliko njih također nalaze u Europi.
Verbena bilja
Cvjetovi biljaka vrbena se razlikuju po boji i sljedeće su neke od najčešće promatrana one, ljubičasta, bijela, ružičasto ljubičast, crvena, marelica i roza. Neka nas imaju pogled na različite vrste vrbena biljaka.
Purple Verbena Plant; purpurne vrbena biljka raste dobro u tlima koje su bogate organske tvari. Tresetnica ili kompost može se dodaju u tlo i mješoviti temeljito. Purple vrbena je poznato da se proizvesti cvjeta u plodan način i zbog toga, mjesečna doza gnojiva preporučuje. A bushier rast može se promovira obrezivanje grana olako. Zalijevanje treba biti učinjeno u kasnim poslijepodnevnim satima. Njega treba uzeti vidjeti da ostavlja ne ostaju previše mokro. Problem plijesni može utjecati na biljke, ako voda ostane dugo na lišću.
Limun Verbena Plant, limun vrbena biljka koja je poznata po znanstveno ime, Aloysia triphylla raste do visine od 15 metara i cvjeta u ljetnoj sezoni. Cvijeće produced by ova biljka su lavanda u boji. Ova biljka je porijeklom iz Južne Amerike i komercijalna proizvodnja uglavnom odvija u Sjevernoj Africi i Francuskoj.
Limun vrbena se koristi za oba lijeka i kulinarske svrhu. Njegova uporaba u biljnoj limun vrbena čaj i dodavanje miris riža je dobro poznata. Lišće limuna vrbena su stavljeni na vekna tava pred tijesto za kolač je izli nad njima. Aromatična ulja koje je objavila ostavlja pomoći u dodavanju okus kolača.
Bademovo Verbena Plant; badema vrbena, također poznat po imenu, slatki badem vrbena je native Argentine. Ova biljka je poznato po miris ona proizvodi i stoga, privlači mnoge insekti. Uzgoj badema vrbena u SAD uglavnom obavlja u Teksasu i Kaliforniji. To je trajnica drvenastog grm i i raste dobro u punom suncu.
Kultiviranje badem vrbena je lako, jer, biljka raste dobro s skromne iznose gnojiva i vode. Može biti uzgojeno u snažnost zonama 8 - 11. Rezidba badema vrbena se obavlja između dva ciklusa cvatu.
Verbena Plant Care
Verbena postrojenje zahtijeva dobro-isušen tla. Kvaliteta vrbena tolerirati suhim uvjetima čini ga pogodnim za uzgoj u nestašice vode zonama. Preporučuje rasti vrbena in USDA zonama 2 - 8. Mladice trebaju biti posađeno u proljeće, u umjereno plodno tlo. Mladice lišen cvijeća smatraju biti najbolje za sadnju. Energetska provesti u hranjivu cvijeća je stoga, spremljen i rast korijena odvija energično. Site izabrana za vrbena plantaža bi trebao biti onaj koji dobiva puno sunca. Međutim, to je bolje imati sjenovito mjesto za nove mladice narasla u toplijim klimatski pojas. Zalijevanje treba biti učinjeno tek kad se ukaže potreba. Njega treba poduzeti kako bi se vidjeti da zoni korijena nije stagnirao s vodom.
Preporuča se koristiti s produženim otpuštanjem gnojivo za biljke vrbena. Komposta gnojiva su širiti u tlu blizini korijene na vrijeme sadnje mladice. Deadheading je praksa uklanjanja izblijedjele cvijeća u cilju promicanja daljnje cvjeta. Just clipping off gornjem dijelu stabljike cvijeća (th ¼ inča) služi svrsi. Pročitajte više na kompostiranja.
Postoje različiti vrbena biljke opisan u članku. Informacije o ove biljke treba pomoći u njima raste ispravno.

No comments:

Post a Comment