Tuesday 10 April 2012

Bjelogoričnom šumom Biljke

Šume igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u ekosustavu. Jedna trećina površine Zemlje prekriveno mnogim vrstama šuma poput umjerenih šuma, sub tropske šume, suhe tropske šume, vlažne tropske šume, alpsko šume i sub Alpine šume. Listopadni šuma spada u kategoriju pod tropskih šuma. Ova stabla nalaze se u bjelogoričnom šumom biom u Aziji, Europi, Africi, Australiji i Sjedinjenim Državama.
Ime listopadne je preuzet iz latinske riječi decidere, što znači da padne. Ovaj termin se koristi u kontekstu stabala koja imaju tendenciju da se proliti svoje lišće tokom određenoj sezoni, pogotovo jesen, svake godine. Listovi promijeniti svoje boje i spadati u jesen i opet rasti kada se proljeće stigne. Stopa aktivnosti tako je smanjen tijekom zime. Na taj način listopadne šume biljke postaju uspavane ili ići u fazu spavanja tijekom zime i opet cvatu u proljeće. Biljke u listopadnim šumama rastu u slojevima kao što su u 3 ili 4 sloja. Neki šume čak i imati do 5 slojeva biljaka
Gornji sloj ili šatora, sastoji se od visokih listopadnih stabala s gustom lišće. Iako su listovi debeli, oni dopuštaju sunčevoj svjetlosti da prođe kroz poticanje drugih slojeva biljke rasti. ; Kraći stabla i mladice rastu u drugi sloj. Ovaj sloj se sastoji od drveća kao što su redbud, cvjetnice sviba and sassa fras. ; Grmlje rasti u gustoj šikari, u trećem ili understorey sloj. These grmlje imaju tendenciju da rastu do visine od 2 metra iznad razine tla. , Sljedeći sloj gdje je bilje poput divljeg cvijeća, paprati i plodine rasti. Ta bilja razvijati i rasti brzo prije nego što lišće na stablima razvijaju u proljeće, kada postoji dovoljno sunčeve svjetlosti na raspolaganju. , Posljednji i završni sloj je gdje lišajeve i mahovine rasti. These rastu na deblu ili u blizini tla. , Let's vidjeti više o bjelogoričnom šumom biljaka, njihova imena i adaptaciji tehnike.
Bjelogoričnom šumom biljaka i njihovih prilagodbe
Vrlo je zanimljivo primijetiti da čak i biljke se prilagode promjenjivim klimatskim uvjetima. S obzirom na nastavku su neke prilagodbe umjerenim bjelogoričnim šumskog bilja; U ljeto, lišće listopadnog šumskog bilja postati široko uhvatiti najviše sunca i pretvoriti ga u hranu procesom fotosinteze. Samo potrebnu količinu hrane se koriste, a ostatak je pohranjen za zimu, u korijenju. , Kada dani postaju kratki, a vrijeme pretvara hladnjak, zeleni pigment, klorofil zove, počinje raspadati i pretvara se u svijetle boje poput žute, crvene i narančaste. , Kada je zima postavlja u, listopadnim šumama biljke otići u stanje mirovanja. Oni proliti svoje lišće i formiraju zaštitni štit, zove list ožiljak, na mjestu gdje se ostavlja da se koristi. Ako se lišće ne proliti, vode u lišću će smrznuti i oštetiti lišće, što je biljka osjetljiva na gljivice ili rast bakterija. Kako bi se spriječilo vodu u svojim proizlazi iz zamrzavanja, biljke čine koncentrirana otopina šećera. , Kada je vrijeme počinje da se toplije je stabla rastu novi listovi i započeti proces fotosinteze opet. ; Bjelogoričnom šumom Biljke Imena
Postoje mnoge vrste umjerenim bjelogoričnim šumskog bilja i grmlja. S obzirom na nastavku su nekoliko imena drveća i grmlja koje raste u listopadnim šumama.
Popis od listopadnog grmlja, Annabelle Hydrangea, Azalea, alpski ribiz, Ash Leaf Spirea, Bumalda Spirea, Buffaloberry, Butterfly grm; Bailey Compact američki Cranberrybush, brusnica Cotoneaster, Common (francuski Hybrid) jorgovan, Zajednički chokecherry; Dvaput cvatnje šljiva, Double cvatnje šljiva (Rose Drvo Kina), patuljak Ninebark, Japanski žutika, Kelsey sviba, Purpleleaf Sandcherry (Prunus cistena), Pussywillow, putovanje stablo Viburnum; tamarisa, popis od listopadnog drveća, Acer buergerianum, Acer grizeuma, Albizia julibrissin, američki grab; Amur Maple (Pyrus calleryana), Betula jacquemonti, Carpinus betulus, Cercis canadensis, Catalpa bignoniodes 'Aurea', Common dragun, sviba, Fagus sylvatica, Freeman Maple, Henry Javor; baštine rijeke Birch, Japanski javor Cult, Japanski Whitespire Birch, Magnolia, Norveška Maple, Nyssa sylvatica, Oxydendrum arboreum, Pistacia chinensis, javor, Južna šećera javor, Trident javor, javor Tatarian; Tri cvijet javora, 'Winter King' Hawthorne; Purpleleaf bukva, žuta drva; Pročitajte više na:; listopadnog drveća činjenice; listopadnog drveća Vrste; Listopadna Grmlje Popis: "Ovo su listopadnim šumskog bilja koje se nalaze diljem svijeta. Ove biljke se prilagode sredini u kojoj su zasađena i. Možete čak i naći neke vrste bjelogoričnom šumom biljaka u vrtovima i rasadnicima.

No comments:

Post a Comment