Wednesday 4 April 2012

Plastični platna Šavovi

Plastični platnu je materijal zabavno plovilo, koriste i uživaju ljudi svih dobi. To je u osnovi jedan lagani plastični imaju jednako raspoređeni rupa, slično kao i vez platnu. Također poznat kao vinil tkati, ona se koristi da biste saznali uboda, kako bi se granaju i bod s materijalima, osim od tipičnih konac ili pređe. To je jednostavna tehnika koja se u potpunosti daruje za uvođenje početnike i novajlija crafters na radost stvaranja nešto sa svojim rukama i mašte.
Plastične platno dolazi u različitim bojama i različitih veličina rupe za različite debljine pređe, od kojih je sedam grof plastika je najčešći. Brojanja u osnovi, odnosi se na broj kvadrata / rupa u platnu po inču, dakle 7 računati znači 7 kvadrata po inču. Isto tako, postoje i druge platno i, nakon što je 10 broj, 14 računati i 5 računati. Zbog svoje ukočenosti i krutost, plastični platnu je za stvaranje 3 dimenzionalni objekti poput tkiva okvir pokriva, male kutije za nakit, torbe i druge ukrasne predmete. Ovo je samo kratak uvid o plastičnim platnu, sada neka nas naučiti o nekim osnovnim plastične platnu bodom obrazaca i kako napraviti plastične platnu uboda.
Kako to učiniti Plastični Šavovi platnu?
Dok radiš plastične šivajući platnu, ne zaboravite staviti čvor na kraju niza kao što čini dizajn ili uzorak vrlo pijan i neprivlačne, pogotovo ako se dvostruko sided. Stoga, preporučljivo je početi šivanje s malom 'rep' i na kraju ispod dio koji će biti prvi šivanje. Ovo će vam dati pošteno ideju o tome koliko pređe, trebat će vam, tako da možete početi pomoću dugo komad pređe, imajući samo mali nered na stražnjoj strani dizajna.
Prvih nekoliko uboda treba nad tim repom na suprotnoj strani zaključati pređe, tako da neće doći razriješen u sredini šivanja. Druga stvar je da održavati šivanje konstantan pritisak i napetost, tako da dizajn ne izgleda nepravilne ili nedovršena. Ispod su jednostavna koraka kako napraviti neke osnovne uboda plastične platno na odgovarajući način.
Continental Stitch: Ovo je jedna od najosnovnijih bod, također poznat kao šator bodom, a koristi se na većini uzoraka. Pokrenite bod po ostavljajući oko 1 inch / 2.5 cm rep pređe na stražnjoj strani i uzeti iglu gore kroz rupu. Sada se vratite do stražnje rupe dijagonale na prethodni rupu. Iako su svi šavova učinjeno u lijeva na pravi način, nekoliko varijacije su moguće da se može obaviti vertikalno ili horizontalno.
Zakrivljen goblen Stitch: Ovaj šav je samo varijacija normalne kontinentalne bod, ali se može učiniti korištenjem više od 2 ili više niti platna, istovremeno. Prvi bod u redu je sličan kontinentalni bod, dok je drugi bod dolazi na susjedne rupe i onda dolje u rupu dijagonale na prvi. Nastaviti uboda preko na lijevu stranu, a zatim Flip i početi opet kao prije.
Oblačno Stitch: Također poznat kao whipstitch, ova očica se koristi za svršiti unstitched rubova. Bolje je napraviti jedan bodom u svaku rupu na rubovima i iznutra kutu, i dva ili tri uboda izvan ugla. Ovo ubod obično je zaposlen da se pridruže dva komada uzoraka zajedno, kao strane tkiva okvir.
Pročitajte više na:; Savjeti o Vezenje uboda; Vrste Vezenje uboda; Osim navedenih, postoje mnoge druge varijacije kao što su plastične platnu uboda viski, križ, dug, itd. Za kraj uboda od niza, okrenite na stražnjoj strani na platnu, mali iglu ispod 4 ili 5 šavova, a zatim izrezati pređe. Koristeći ovu metodu možete početi opet, u slučaju ako ponestane pređe u sredini retka. Nadam se iznad dati podatke o plastičnim platnu uboda dokazuje da bude koristan za sve ljubitelje umjetnost i obrt.

No comments:

Post a Comment