Monday 9 April 2012

Ivy Plant Care

Porijeklom iz Europe, bršljan biljka, ili penjač kao što je klasificiran krasi mnoge domove, zidovi, ograde, staze i prikolice diljem. Njegova svijetle zeleno sjajna bršljana lišća koje sada dolazi u različitim šarolik njeguje, učinili su ove biljke 'mora', ako je netko u potrazi za dodavanje stare kuće šarm svoje kuće. Da ne spominjem, dobro ustrojen i oblikovan bršljan mogu sakriti dosta bolan bodova u krajoliku. Zajednička bršljan ili engleskom bršljan botanički poznat kao Hedera helix, a pripada Araliaceae obitelji, istoj obitelji koja sadrži otrov ivy. Kako bi se osiguralo da je to zimzelena biljka penjanje uspijeva i cvjeta, nekoliko savjeta biljka bršljan skrb.
Ivy Plant Care Upute
Jedna biljka bršljan može narasti do 20 - 30 metara, i ima mnogo twinning delikatna Lovački. Listovi su alternativni nošen, 50 - 100 mm dugo, ovisno o vrsti. Listovi mogu biti palmately pet lobed maloljetna osoba napustilo kao i unlobed cordate odraslih listova (nalazi se uglavnom na plodnom cvjetnice proizlazi). The zelenkasto-žuto-bjelkaste, bogato nektar cvjetova proizvedeni su od kraja ljeta do kasne jeseni, a crna u narančasto-žute bobice koje nose oko 2 do 3 sjemenke dozrijevaju u kasnu zimu. S obzirom na nastavku je više informacija o tome kako voditi brigu o bršljana postrojenja, koje će se posebno koriste za vas ako ste u potrazi za informacijama o bršljan zatvoreni biljka briga.
Kako rasti i razmnožavati Ivy Plant, bršljan kuća biljka lako se propagira uzimanjem stabljike ili korijena rezanje golom u proljeće ili ljeto. Uzmi 10 inčni proizlaze iz godišnjeg trske, jasno sve niže lišća i staviti u staklenku napuni običnom vodom ili pomiješan s rooting hormoni. Stajati posudu s reznicama u blizini osunčani prozor prag. Promjena vode svaki alternativni dana, korijenje će nicati u roku od tjedan dana. One mogu čak i sloj reznica, pin dio lagano savijanje i stvaranje mali rez u kljun, na zemlju. Sever kćer biljka iz roditelj biljka nakon korijene nicati, u par tjedana što jest. Saznajte više o kontejner vrtu.
Kako da se brinu za Ivy bilja; Ivy najbolje uspijeva u punom suncu, ali ne i oštra. Ako planirate da biljka vješanje lonac, jedna biljka po lonac je više nego dovoljno. Koristiti ih kao zemlju pokriti ili penjača, postrojenja kao i po veličini namijenjen lokacije. Tlo treba biti dio de-weeded tla, treseta mahovine ili plijesni list i šljunka. Do tlo duboko when sadnju u tlu. Da potiču zdrav razvoj, patiti od glavne list pucati. Dopusti puno bočnih grananja. Oploditi dobro za flush rasta.
Rezidbe je bitno da bršljan biljka briga. Kao snažan penjač, ​​ona raste jako brzo, a ponestane oblik prilično često. Plus da se lako može dobiti upetljan i nered gore oblik. Viseći bršljan biljke zahtijevaju svjetlo rezidbe, samo da bi se biljka više bushier i jedinstvene u svojim jesen. Bršljan na zid, ogradu ili pokrovnost, treba pruned zadržati zrak i svjetlo pokreta dobro cirkulira u formi i previše. Pružite podršku sustava kao što su sjenice ili razapet zidovi s najlonske niti trčanje kroz, kao bršljan biljka dobiva teže i gušće s dobi. Da biste promijenili kompletan oblik biljke bršljana, tvrdi orezati nakon zadnjeg mraz je preporučeno.
Mali štetočina kao što su pauk novčića, vašima, mealybugs, razmjera i bijela mušica su stalni stanovnici bršljana biljka, a posebno veliki penjača. Biljka je također osjetljiv na bakterijske lista mjesta i matičnih rak jer je gusto lišće zamke vlage. Ovisno o veličini biljke bršljana, odgovarajuće mjere opreza moraju biti poduzete.
Pročitajte više na:; bršljan Plant, biljke, zatvoreni u vrtu, Ivy biljka briga će dokazati da se učinkovit za brzo rastuće biljke koje jednom koristi kao pokrovnost za kontrolu erozije, pokriti vertikalne površine kao što su zidovi ili ograde, ili rasti u kontejner zatvorenom prostoru ili na otvorenom. Gdje god da ih rasti, sigurno ćete uživati ​​u sretan zeleno kaskadno!

No comments:

Post a Comment