Wednesday 4 April 2012

Povijest Yellow Vrpce - Zašto vezati Yellow vrpcu?

Žute vrpce se unfurled prilično istaknut u Americi ovih dana. To se vidi vezan oko stabala, na branik naljepnice i pred našim očima u svim vrstama mjesta. Žute vrpce su se počeli pojavljivati ​​u velikom broju nakon Zaljevskog rata, kada veliki broj vojnika su bili poslani u inozemstvo kako bi na Bliskom istoku. Žuti vrpcom ima mnogo značenja, koji su uglavnom povezani s tim čekaju povratak svojih voljenih ili vojne postrojbe koji su privremeno ne mogu doći kući. Ona je s vremena na vrijeme koristi na županijskim i državnim sajmovima u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se ukazuje na četvrtom mjestu završiti u natjecanju. U posljednje vrijeme, to je bio korišten za služiti kao amblem potporu za Međunarodni suicida Programa prevencije i podizanja svijesti protiv raka testisa i za Madeleine McCann. Ona također podrazumijeva svijest za one žene i djevojke koje pate od bolesti endometrioze bolno debilitating bolest koja je još pronaći lijek. Tu je zanimljiva povijest iza ove žute vrpce prikazuje. Već dugo vremena vrpce djelovali kao znak sjećanja muškaraca i žena koji su služili i još uvijek služe u mjestima daleko od kuće. Pogotovo žene, majke i sestre su ih čuvati u vrijeme rata u spomen na njihove vojnike koji su daleko. Oni su jaki i strastveni simbola veze koje vežu. To također može biti viđen na vojnoj medalje koje su vrpce pričvršćena na njih. Mlade žene u davna vremena koristi vezati vrpcama u kosi. Oni su nosili vrpcom u zalog vjernosti svoje drage. Na taj način oni bi neka svijet zna da su izdvojeni i nije dostupan za udvaranje. Oni su zaručena za nekoga, ili čekaju da netko poseban. U tom sadašnjem trenutku ta osoba je otišao daleko. On je u nekim udaljenim zemlje, ali on je s djevojkom u duhu i on će se vratiti. Do tog dana njegova povratka ona će pričekati za njega. On će zauzeti posebno mjesto u njezinu srcu. Djevojke će zapamtiti svoj voljeni sa svojim prikaz vrpce. Vrpce su značajni u različitim tradicijama svijeta. Poklon su vezali žute vrpce prikazani za one koje volimo i vrpce su vezani oko tih darova za brtvljenje i njima posveti dok onaj kome je dano može odvezati vrpce. Vrpci su snažne simbole odanosti i veze koje vežu.
Žuta je također službeni boja konjica grane američke vojske i izvorno primjetio u žute neckerchiefs nosili u 19. stoljeću konjica vojnika. U vojnom Sjedinjenim Američkim Državama, žute vrpce se koristi kao simbol u popularnom marširanje pjesmu. Prva verzija koja je zaštićen autorskim pravima je 1917 verzija George A. Norton, koje je nazvano 'round joj vrat Ona je nosi Yeller vrpcu (za nju Ljubavnik Tko je krzna, krzna Away) i dostupan je u četristo oblicima sada. Dok on govori u pjesmi o ljubavi između Susie Simpkins i njezin ljubavnik vojnik Silas Hubbard, njegove refren ide:
"Okrugli joj vrat ona nosi yeller vrpce,, ona ga nosi zimi i ljeti, tako kažu,, ako joj se zapitati zašto je ukras?, Ona će reći, to je krzno moj ljubavnik koji je krzno, krzno daleko.
Tekstovi su se promijenila i Russ Morgan pod naslovom pjesma je nosila žutu vrpcu za 1949 film istog imena. Nekoliko popularnih glazbenika 1940-ih, uključujući Mitch Miller i Andrews Sisters, ona izvodi. Simbol uglavnom postala poznata u civilni život u 1970. To je glavna tema popularne pjesme vezati Yellow vrpcu 'round OLE hrast, koju je napisao Irwin Levine i L. Russell Brown i snimio Tony Orlando i Dawn među mnogim drugima, kao i osiguranje jednog released osuđenik zatražio od svoje supruge ili ljubavnik, da upućuju na to da je ona još uvijek ga je htio i da je stoga će biti dobrodošli da se vrati kući. On će biti u mogućnosti vidjeti ga od autobusne vožnje do njihove kuće, i da će ostati na autobus, ako je žute vrpce nisu bili tamo.
Žute trake se može vidjeti na slikama Engleski građanski rat također. Vojnici su u to vrijeme nosio žuti lente i žute trake na bojištu. Ona također ima značaj u Singapuru i Australiji. U Singapuru, godišnji žuta vrpca kampanja je provedena kako bi se promovirati davanje ex-zatvorenika drugu priliku u društvu. Osoba pokazuje svoju potporu za ex-osuđenika za zapinjanje žute vrpce na njegovu majicu tijekom ove kampanje. U Australiji, Spremi Albert Park grupa iskoristila žute vrpce kao oružje protesta. To je koalicija prosvjedovali zbog sanacije javnog prostora u Albert Parku, Melbourne za godišnji australski Grand Prix. Pokret nije uspjela, ali onda žute vrpce napravila mjesto za sebe za vrijeme doći u svojoj povijesti.

No comments:

Post a Comment