Thursday 17 November 2011

Fine Dining Etiquette

Formalni stranke večera se obično sjesti večere, gdje gosti su dodijelili određenu sjedala i poslužuju hranu konobara ili poslužiteljima. Takva večera stranke imaju određene etiketa da gosti imaju slijediti religiozno. Međutim, mnogi ljudi ne znaju o ovim etiketa koje se moraju slijediti tijekom službene večere osoba kao što je danas, tamo je sve veća popularnost neformalne ili casual večera stranaka, gdje se gosti ne moraju slijediti bilo koji krutih pravila blagovaona. Ipak, s vremena na vrijeme svaka osoba bi trebala prisustvovati svečanoj večeri za vjenčanja ili poslovne sastanke i ne znajući fino blagovaonom etiketa će se smatrati da je neuljudan domaćini. Dakle, ako ste pozvani na večeru u restoran ili nekoga u kući, to je važno za vas da znate o fino blagovaonom etiketa. Znati više o večera etiketa.
Fine Dining Etiquette za goste
Prije početka s informacijama o fino blagovaonom etiketa, želio bih reći da je etiketa za večeru nije isti u svakoj zemlji i kulturi. Međutim, postoje neka opća pravila koja se primjenjuju i svugdje treba imati na umu dok ide za formalnu večeru u restoranu ili kod nekoga u kući. Pa, neka nam se pogled na neke od presudnih informacija o fino blagovaonom manira. Pročitajte više o restoranu etiketa.
Fine Dining Etiquette # 01; Prva i najvažnija stvar koja mora biti popraćen goste dolazi na mjesto na vrijeme. Uvijek je bolje doći do mjesta održavanja najmanje deset minuta prije postavljenog vremena. Ako će biti kasno za više od petnaest minuta bilo kojeg razloga, važno je da obavijestite svog domaćina, ili u restoranu o tome. Nakon što ste dosegli mjesto, te će biti vođena rezervirani stol od strane poslužitelja. Međutim, ne biste trebali sjesti gdje god želite. Umjesto toga, većina svečane večere su plakate na stolovima koji ukazuju mjesto za svakog gosta. Ako ne promatrati takve plakate, pričekajte da se domaćica da vas zamolim da sjedne. Jednom ste uzeli vašeg mjesta, isključite mobilnom telefonu ili ga držati na tihe. Ako imate poduzeti hitan poziv tijekom večere, nikada ga uzeti na stolu, a to je uvijek pristojno otići izvan restorana i razgovarati. Više o stol manira.
Fine Dining Etiquette # 02; Jedan od najvažnijih konfuzno dio, da većina ljudi iskustvo je korištenje pribora za jelo tijekom formalne večere. U većini restorana, stol je postavljen za desnu ruku osobu i stoga, što bi se naći viljuške na lijevoj strani i žlice i nož na desnoj strani. Kada pokrenete vaš obrok, morate početi s on tanjura ili žlicom koja se čuva u izvana. Na primjer, vilica za salatu bi se zadržao na krajnjem lijevom, a velika žlica će biti je zadržao na ekstremne desnice. Na isti način, žlica i vilica za desert će biti najbliže na ploču. Čaše će se držati na desno i uglavnom će imati maksimalno četiri čaše u sve. Više o restoranu etiketa savjete.
Fine Dining Etiquette # 03; Marama koja se nalazi na vašem tanjuru mora biti unfolded i položio na koljena. To bi trebao ostati tamo do kraja obroka i treba ih koristiti samo za DAB usta i ne izbrisati. Ako morate napustiti stol između obroka zbog nužde, ostavite salveta na svoje mjesto, a ne na stolu, tako da serveri Razumijem da će se vratiti. Nakon što ste završili obrok, morate postaviti ubrusom uredno na lijevoj strani stola. Međutim, važno je zapamtiti da salveta ne treba refolded, niti treba imati shabbily. Više o poslovnim blagovaona etiketa.
Fine Dining Etiquette # 04; One nikada ne treba započeti obrok, osim ako se svaka osoba u tablici se poslužuje hranu ili prije domaćin započinje večeru. Također, smatra se da je neuljudan na jednom mjestu na laktove na stol dok blagovaona. Dok se jede, ne ispuniti usta toliko sa hranom da morate žvakati hranu s otvorenim ustima. Umjesto toga, pobrinite se da ste stavili samo mala količina hrane u ustima u isto vrijeme. Ukoliko želite ukloniti nešto iz usta kao komad piletine kosti, polako ga pljunuo na vašeg tanjura, a zatim ga prenijeti na pločicu. Više o svečana večera etiketa.
Fine Dining Etiquette # 05; Tijekom večere, potrebno je kompliment domaćin i domaćica o hrani, usluga, itd. Međutim, osigurati da se komplimenti su pravi, a ne samo zbog toga. Ako vam se ne sviđa hrana ili uslugu, da ne bi trebali prigovor o tome. Umjesto da šuti i zahvaliti vaš domaćica iskreno prije odlaska. Još jedna važna stvar je da se ponašaju uljudno sa serverima ili konobara. One moraju zapamtiti da su serveri nisu tvoje sluge i treba biti tretirana na dobar način. Nemojte vikati kada nešto krene po zlu i zahvaliti ih svaki put nakon što su se poslužiti i izvadite jela. Dok ostavljajući mjesto, tip je Sever najmanje 10% od ukupnog računa. Više o pravilnom tipping etiketa.
Fine Dining Etiquette na poslužiteljima
Baš kao i gosti, postoje neke fine blagovaona etiketa da je čak i poslužitelji morati slijediti. Dakle, ako ste posluživanja večere po prvi put, ovdje su neke fine blagovaona etiketa for konobari koje morate znati. ; Najvažniji fino blagovaonom služi etiketa je dati jednaku pozornost svim gostima. Ako večere je planirano unaprijed, trebali biste bili sigurni da je to kao ide planirano. Ako ne, to je važno za vas reći goste o značajkama ili specijala dana, nakon što je preuzeo nalog za piće. , Postoje određene etiketu da se poslužiteljima treba imati na umu dok je služio hrane, kao i čišćenje tablici. Hrana treba biti poslužen s desne strane kupca i tablica treba biti uklonjena s lijeve strane. ; Važan etiketa that poslužitelji imati na umu je da se pristojno kupaca. Ponekad, možda ćete naići na ljude koji se ponašaju grubo ili ne mogu u skladu s jednom od fine blagovaona etiketa. Na primjer, ako je jedan od gostiju pokupi poziva na svoj mobitel, ne biti primitivan, nego ga podsjetiti / joj pristojno da to nije dopušteno razgovarati na telefon za vrijeme večere, nakon što je poziv završen. Ti svibanj želite pročitati više na:; Pravilno Etiquette Jela, Jela Etiquette, Formalni Etiquette Poslovnika; Nadam se da ovaj članak na fine blagovaona etiketa je korisno za vas. Dakle, ako ste bili pozvani na svečanu večeru, držati tih etiketa na umu, tako da i drugi gosti će imati ugodan i opuštajući večeru.

No comments:

Post a Comment