Monday 21 November 2011

Starinski Nakit

Naslov Pavao Scotta romanom "ukras, postavite u razdoblju od britanske vladavine u Indiji, je izvedena iz alegorijska slika s prikazom Kraljica Victoria, sjedi carski na prijestolju Indije, a prima Koh-i-Noor , koji je smatrao najveći dijamant na svijetu jednom, kao hommage, predstavljajući Indija sama. Dijamant je kasnije postavljen u Queen Elizabeth krunu, te je još uvijek dio britanske krune nakit koji se nosi na formalnim okupljanjima.
Nakit je omiljeni oblik uresa od pamtivijeka. Postoje dokazi, primjerice, o vještini Grka i Etruščana prikazan u plemenitih metala su radili na. U stvari, većina modernih nakita koji je stvorio danas kopiju nacrtima poput antičkog nakita. Rimljani su također prikazuje veliku sklonost za nakit i nosio slobodno, kao što su činili Viktorije.
Komadi antičkog nakita koji su dostupni ovih dana su bezvremenski klasici koji nikada ne izaći iz mode. Sa svojim delikatna milost i eteričnih šarm, oni nas podsjećaju na davni ere. Nakit se smatra starinski ako je učinjen u 1900s i prije. Prožeti jedinstveni karakter, prikazujući izuzetne umješnost, a često okružena kapriciozan aurom, antičkim nakit izdvaja od svih ostalih nakit, bez obzira koliko skupo ili je lijepo može biti. Antički nakit u stvari, je cijenjena uglavnom za klasične understated elegancije koja je svojstvena u njihovim izgledom i dizajnom.
Primjerice, na prijelazu stoljeća - 1890 - 1910 - bila je era velikih inovacija i promjena. Nakon oko 65 godina vladavine kraljice Viktorije, čak Viktorije, koji je volio tradicije, bili spremni za nove stvari, au carstvo nakita, ovo potrazi za novitet iznjedrile dvije izuzetno prekrasne i vrlo različite škole nakit dizajn - secesije i Edwardian.
Art Nouveau, na primjer, istražuje svijet mašte i prirode. Na vrh zlatara iz tog vremena - Karl Faberge Georges Fouquet, Rene Lalique, i Louis Comfort Tiffany - dizajniran iznimno lijepa i originalna komada nakit inspiriran mitoloških i prirodne teme. Zajedničko motivi bili mitski zvijeri, dragonflies, egzotičnog cvijeća, i začarani dvorkinje postaviti među nepošteno navijanje, vino-kao puzavci.
These zlatara i pokušao na nove materijale kao dragulja. Horn, kornjačin oklop, demantoid granata, moonstones, barokni biseri, i prekrasnim enameling bili uključeni u paleti Art Nouveau jewelers. Intrinzične vrijednost materijala nije važno, već je naglasak bio na ljepotu i originalnost nakit oni stvorili.
Dok je avangardni preferirali stil secesije, Edwardian nakit je odraz elegantnih i profinjene ukuse imućan američke industrijalaca i engleskog plemstva. Edwardian nakit se odlikuje elegancijom i cool prozračan lakoće.
Njihova omiljene metal platina, koje su izrađene u Lacy osjetljivu kreacije, koje su set s briljantno izrezati, pjenušava dijamanata. Neke od tih komada nakit su također obojena gemstones poput crne opals iz Australije, pastel plava safira from Montana, kao i prirodnih bisera. Iu najboljim Edwardian nakit, drago i poludrago kamenje ovih prekrasno izgleda da plutaju u čipkan svodu platine.
From Edwardian broševi s tekućom listova i vitica platine set s dijamanti, elegantnim Victorian zlato narukvica, intricately crafted mač ručice, emajl optočena kopče remena i privjesci, da gravirana medaljonima Art Deco dizajniran s koncentričnim prstenovima od bijelog i plavog emajla. takav nakit se ne može kupiti off brojač od samo svaki nakit shop ili odjelni trgovine. To je obično dostupna na ekskluzivni butici, antikvarijat trgovinama, velike aukcijske kuće, i niša show sobe, koje, u stvari su pouzdani izvori kupiti starinski nakit.
Iako je ovo nakit je također dostupna u drugim trgovinama i na web stranice online, to je najbolje vježbe oprez pri kupnji iz tih izvora, jer je originalnost od komada može biti sumnjiva. Osim toga, mogli završiti plaćati pretjeran cijena za komad nakita koji ne može biti vrijedan toliko. Osim ako ste obrazovan i trenirao oko, to može biti teško izdvojiti autentične iz varanje.
Obično, starinski nakit je također prenosila s jedne generacije u drugu, a pripada obitelji heirlooms. Mnogi komadi antičke nakit kolekcionarske predmete i stoga su prilično skupe.
Nošenje jednostavan komad antičkog nakita ima sposobnost kreditiranja sofisticirane žalbe na svoj cijeli persona. Jedan od najboljih aspekata antičkog nakita je uvažavanje njihove vrijednosti tijekom vremena, stoga oni zapravo mogu ispasti da bude dobar ulaganja. Međutim, glavni razlog za svoj komad ovog nakit je unutarnja radost koja su prožeti.
Riječ 'nakit sebe, ili radije dragulj' znači radost zbog nakit nema praktičnih razloga za njegovo stvaranje - osim za ljepotu i radost koju donosi u naše živote. Plemenitih metala i dragog kamenja nakit nisu do vješti rukama draguljara stavlja život u njima.

No comments:

Post a Comment