Thursday 10 November 2011

Sumac Tree

Sumac je naziv bilo malog stabla ili grm koji pripada roda rhus i obitelji Anacardiaceae. Postoji oko 250 vrsta cvjetnica koje su poznate po imenu ruj. Oni uglavnom rastite u subtropsku i umjerenim regijama Sjeverne Amerike i Africi. Mnogo poznat po svojim pada lišće je Sumac stablo može služiti broj svrhe osim bića idealan stablo za landscaping. Međutim, popularnosti Sumac stabla donekle ugroženi postojanje nekih vrsta, što može uzrokovati ozbiljne skin irritation i osip, ako dotaknu. Mnogi ljudi jednostavno vole da ostanu daleko od Sumac za ovu vrlo razloga. Međutim, nisu svi sumacs uzrokovati alergijske reakcije. Postoji nekoliko vrsta i sorti ruj stabala, od kojih je najčešći tipovi su staghorn ruj stablo, otrov ruj stablo i glatka ruj stablo.
Sumac Tree Identifikacija
Kao je spomenuto već, sumacs su osnovi grmova i malih stabala, koji može narasti do visine od 1 do 10 metara s spiralno uređenim i pinnately compound lišće. Nekoliko vrsta međutim, može se naći imati jednostavan ili s tri lista lišće kao dobro. Glatka Sumac stablo ili rhus glabra, čest razne Sumac, nalazi rasti do visine oko 10 stopa. Otrov Sumac ili rhus verniks stablo raste uglavnom u močvare, poput močvarama. Njegova lišće su glatke, široke i pinnately compound s glatkim marginama.
Staghorn Sumac ili rhus typhina posjeduje dlakavim stabljike i granama, i razuđen lišće. Stablo je zove 'staghorn', zbog svoje dlakavim i baršunastom stabljike i grane, koje nalikuju jelena rogovlje. To može postići visine oko 18-34 noge. Otrov Sumac ne posjeduje dlake na svojim stabljike i granama, i to može pomoći da ga identificirati iz staghorn Sumac. Sumac stabala obično proizvode cvijeće u spikes ili panicles, koji može biti 5 do 30 cm u dužini. Cvjetovi su vrlo male, ali mogu doći u niz boja, od kremasti bijeli i blago zelenkasto u crveno.
Biljka medvjedi voća ili bobice u gustim grozdova drupes, također nazvane Sumac bobs. Drupes ili Sumac bobs su crvene u boji. Osušenoga drupes određenih vrsta, kada tlo postati ljubičastog u boji, koji se potom koristi kao začin. Boju bobice može poslužiti kao važan pokazatelj za identifikaciju otrov Sumac. Bobice ripe u jesen, te u ovom trenutku godine, možete pronaći bijele bobicama on otrov Sumac stablu. S druge strane, bobice o nesukladnosti-otrov raznolikost Sumac će biti crvene u jesen. Opet, bobice otrova Sumac stabala objesiti dolje, dok one non-otrov sumacs grow uspravno.
Sumac Tree Care
Glavni atrakcija Sumac stablo je njegova pada lišće, što ga čini idealnim za krajobraznog svrhe. Stablo uistinu može stvoriti jedan od najboljih spektakle u jesen, kada njeni lišće uključite svijetli crveno. Sumac stabla mogu uzgajati u nekoliko vrstama tla, iz gline ilovača, pješčana ilovače do gline. Oni također mogu biti uzgojeno u srednje ilovače tla. Općenito, sumacs bi rasti dobro u sadnju site s dobro drenirano tlo, i koji prima pristran punom suncu. Sumacs su osnovi suša otpornih biljaka. Ali ipak, redovitim zalijevanje preporučuje, osobito ako je zasadio u ljeto ili u niskim oborine sezone. Istovremeno, također je važno izbjeći preko zalijevanje biljka, kao ovaj će jednostavno truleži korijena.
Sumac stabala obično ne zahtijevaju gnojidba. Ali ipak, možete oploditi biljka nakon pravilno vrednovanje stanja tla hranjivim tvarima. Osim pravilan zalijevanje i gnojidbe, rezidbe je drugi važan aspekt biljnih skrbi. Idealno vrijeme za Sumac stablo obrezivanje je proljeće vrijeme. Dakle, možete ukloniti sve mrtvih grane, uz onima koji križ međusobno, od proljeća do ljeto. Također obrezuj natrag odojak održavati oblik stabla.
Sumac stabla su obično lako orezati i skrb za, zbog svoje male veličine. Biljka zahtijeva minimalan njegu i održavanje. Osim ovog, biljka sa svojim briljantan padom lišće uistinu može poboljšati izgled pejzažu. Međutim, dok obzirom Sumac kao krajobraznog biljka, bolje je izbjeći otrov Sumac, koja kada dotaknu može proizvesti teske alergijske reakcije. Osnovna razlika između otrov Sumac i non-otrov raznolikost je objašnjeno već, kako bi olakšao Sumac stablo identifikacija.

No comments:

Post a Comment