Wednesday 9 November 2011

Bromeliad Care Upute

Bromeliads su jedan od raznolik biljni skupine, taksonomski razvrstan pod obitelj Bromeliaceae. To je velika obitelj, koji se sastoji 51 rodove i više od 2000 vrsta. U prirodno stanište, pronaći ćete bromeliad vrsta raste u deblu as epifiti i također, u prizemlju. Oni su savršeni biljke that prilagoditi i toplim zatvorenim uvjetima. Bromeliads se odlikuju jarke boje i dugotrajnu cvasti, a neke imaju atraktivne, kao i lišće.
Ako nemate jednog bromeliad cvjeta u vrtu, ti nedostaju neobična biljka koja će uljepšati vaš krajolik dizajn. I vjerujte mi, bromeliad briga upute su vrlo jednostavna i laka. Za razliku od redovne cvjetnica, oni imaju sposobnost prilagođavanja u nepovoljnim uvjetima uzgoja. Jedina briga s njima je osjetljivost na glazura. Stoga, dok sadnje bromeliads vani, pobrinite se da ih zaštititi od mraza ili vrlo hladnim klimatskim uvjetima.
Bromeliad Plant Care Upute
As bromeliad biljke su dobro prilagoditi zatvorenom i na otvorenom, nasada site je nije briga za vas. Jedan od zanimljivih bromeliad biljka činjenica je središte šalicu ili vazu kao struktura prisutni u ne-epifitske vrste. Ova čaša formirana rozete šarene, široko lišće se koristi kao voda spremanje adaptacija u prirodnom staništu. Navedene u nastavku su korisni bromeliad skrb savjeta koji možete vježbati na uzgoj bromeliads kod kuće:
Odabir Lonci; Bromeliad biljke plitkog korijena koji služe kao sidreni sustav, nego za upijanje vode i hranjivih tvari. S obzirom na to, možete rasti jedan bromeliad houseplant u malim plastičnim i glinene posude, dok se pazeći da se korijeni živ i zdrav. Možete odlučiti za plastične spremnike koji zadržavaju vodu na duže vremena. Znati više o kontejner vrtu.
Tla ili potting medija; Bromeliad biljke zahtijevaju plodne, pjeskovite i dobro dreniranim tlima za zdrav rast. Stoga tijekom pripreme vrt tlo, dodati 2 do 3 inčni organske tvari u sadnji krevet i odgovarajuće količine pijeska (ukoliko je potrebno) da se osigura pravilnu odvodnju. Za pripremu potting medija, mješavine jednakih dijelova treseta, kore i grubog pijeska (ili perlita).
Idealan Rasvjeta i temperature; Bromeliad biljke preferiraju svijetle, indirektne sunčeve svjetlosti. Skladu s tim, možete ih biljka u hladu područjima u vrtu i mjestu zatvoreni bromeliad biljke u blizini prozora (s žaluzine). Međutim, mogu tolerirati vrlo slabog osvjetljenja za dugo vremena. Idealan način je dovesti bromeliad kuću postrojenja u svijetle suncu za nekoliko sati, jednom u 2 do 3dan. Što se tiče temperatura u pitanju, radije raspon je 55 do 85 ° F, iako neke vrste toleriraju i do 100 ° F.
Vlaga: "Za epifitske bromeliad vrsta, prosječna vlažnost 40 do 60 posto je potrebno. To je zato što apsorbirati vodu iz okolice kroz svoje pokriven krljuštima lišće, a ne svoje korijene. Također, oni nedostaje vodu pohranjivanja, šalica poput struktura. U slučaju, razina vlage u sobi je ispod 40 posto, razmotrite korištenje sobi ovlaživač, ili redovitim Magli of the bromeliad lišća. Znati više o zatvoreni u vrtu.
Zalijevanje; Bromeliad biljke su tolerantne na dugotrajno sušnih razdoblja. Zapravo, većina problemi s bromeliads odnose se na root truljenje i bolesti zaraze, koji su razvijeni zbog pretjeranog zalijevanja. Što možete učiniti je ostaviti na vrhu tla sloja za sušenja između dva zalijevanja sjednice. U najvećem broju slučajeva, zalijevanje jednom ili dva puta tjedno je dovoljno.
Oplodnja; Bromeliad skrb i hranjenja idu ruku pod ruku jer je najučinkovitiji sa stalnim hranjivih opskrbu. Možete primijeniti redovite houseplant tekuće gnojivo po znatno smanjene koncentracije svake 1 do 2 mjesec. Osnovana bromeliad biljke reagiraju i na svjetlo dana hranjenja u aktivnom rastu sezone, a prije cvatnje. Tijekom zimskih mjeseci, dodajući gnojiva nije uopće potrebno.
Dakle, ovaj bio sve o bromeliad brigu upute koje bi trebali znati dok održavanje ovim neobičnim cvjetnica. Temeljem bromeliad vrste koji ste odabrali, skrb savjete treba slijediti ispravno. Nakon cvjetanja je nad, biljni proizvodi bromeliad štenaca u bazi. Kao majka biljka uvene, možete presaditi novi bromeliad biljke u loncima i vrtnom tlu.

No comments:

Post a Comment