Sunday 18 March 2012

Akvarij s aktivnim ugljenom

Aktivni ugljen dobiven je gori karboniziranih osnovnog materijala kao što su ugljen ili kokosova ljuska, anaerobno. Rezultat tvar potom je podvrgnut u paru, čime se povećava njegova veličina pora. Ovo rezultira u formiranju aktivni ugljen koji ima veliku površinu. Površina je toliko velika da je 1 žličica aktivnog ugljena je dovoljno da pokrije cijeli nogometni teren. Aktiviran ugljik posjeduje imovinu adsorpcije, zbog čega nečistoća prilijepiti na njezinu površinu. Adsorpcija se razlikuje od apsorpcije, u kojoj je osnovni materijal u potpunosti apsorbira drugog materijala. Fenomen adsorpcije odvija na površini osnovnog materijala. Ova nekretnina aktivnog ugljena je od velike koristi u svrhu filtriranja. Korištenje aktivnog ugljika u akvariju je odlična ideja kako bi se uklonili organski otpad materijala iz akvarija.
Akvarij s aktivnim ugljenom
Materijali adsorbirani po Akvarij aktivnog ugljena; Akvarij aktivirani ugljen je sposoban za adsorpciju niz materijala, uključujući organske, kao i kemijski otpad. Razlog zašto aktivnog ugljenog filtra je pogodan za akvarij je da se može eliminirati velikih razmjera rastvorenih organskih molekula iz vode. Također je sposobna uklanjanja lijekova, bojila i drugih kemikalija iz vode. Iako, ovo svojstvo može biti od velike koristi za uklanjanje viška od tih materijala, on svibanj dokazati da bude smetnja tijekom liječenja faze u akvariju. U takvim vremenima, to je najbolje ukloniti ugljični filter iz akvarija. Klor, kloraminsku i teških metala su i neke druge materijale koji se mogu uspješno ukloniti iz akvarija. Međutim, postoje određeni materijali koji ne mogu biti uklonjene od strane aktivirani ugljeni filtar koji uključuju, amonijaka, nitrita i nitrata. Tvari poput fosfata i anorganske soli kao što su natrij klorida ne mogu biti adsorbirani aktivnim ugljen kao dobro. Pročitajte više na keramičke i aktivnog ugljika filteri vode.
Količina i trajanje akvarij s aktivnim ugljenom korištenja, postoje određene preporuke u pogledu količine aktivnog ugljena i duljinu vremena za koje se treba koristiti. Razlog je da postoji mnogo čimbenika koji utječu na ova dva parametra. Prvo, svaki akvarij je drugačija s razlika u njihovoj biološkoj opterećenja. Drugo, kvaliteta aktivnog ugljena često odlučuje vremena za namjeravanu uporabu. Konačno, život ugljenog filtra ovisi io adsorptivnom materijala je bio podvrgnut. Neki proizvođači mogu dati nejasne smjernice vezano uz trajanje za koje aktivnog ugljena se mogu koristiti. Carbon jastučići i ugljičnog spužve mogu se koristiti za 1 tjedan do četiri tjedna. Visoka kvaliteta aktivnog ugljika u obliku granuliranih se može koristiti za nekoliko tjedana. Preporučljivo je da ne prijeđe ugljeni filtar korištenje više od 3 mjeseca.
Problemi s Akvarij s aktivnim ugljenom; Uporaba aktivnog ugljena za akvarije je vrlo kontroverzna zbog određenih pitanja. Nemogućnost ugljika filteri za korištenje neke vitalne tvari iz vode jedan je od njegovih nedostataka. S druge strane, ugljeni filtar može ukloniti neke bitne elemente u tragovima iz vode koja može biti štetno za biljni i životinjski svijet. Međutim, to je malo vjerojatno da će se dogoditi u normalnim okolnostima. Ako ugljika jastuk nije promijenilo za dugo, onda su šanse da adsorbiranih materijala može namočiti u vodu. Međutim, određeni pH uvjeti su potrebni kako bi stimulirala ovu. Neki od tih problema može se ublažiti redovitom promjenom aktiviran ugljika jastučići, kako bi se spriječilo premaza ili biofilming. Više o održavanju akvarija.
Pročitajte više o; Savjeti za Aquarium održavanje; Akvarij Care, aktivnim Carbon Air Filters, Odluku o korištenju akvarij aktivnog ugljika je u potpunosti tvoj. Postoje sigurno neke prednosti korištenja aktivni ugljen, međutim, ako redovito mijenjati vodu vaš akvarij možete učiniti kao dobro, bez ugljeni filtar. Uvijek možete koristiti ugljeni filtar za akvarij kad god je potrebno.

No comments:

Post a Comment