Wednesday 14 March 2012

Ananas bilja

Ananas biljka pripada obitelji Bromeliad i to je porijeklom iz Brazila. Također je široko uzgaja u Južnoj i Srednjoj Americi, Havaji, Puerto Rico, kao i država Kalifornije i Floride. To je tropska biljka koja je višegodišnja koja raste do visine od 5 do 6 metara. Ananasa biljka ima duge, šiljat i voštana lišće s kratkim debeo stabljike. Iako ananasa plantaže rasti dobro u vrućim klimatskim uvjetima, može izdržati niske temperature do 28 ° Celzija.
Neki od ananasa biljke su činjenice da joj je potrebno malo kiselog tla za voće rasti te najviše Jedinstvena stvar o njima je da to može biti narasla kao kućne biljke u kontejnerima. Ananasa plod je ovalnog ili cilindričnog oblika i žute do narančaste žućkaste boje. To je formirana od fuzije mnogih zavojnice uređen cvijeće postati jedan mesnat voća. Postoje mnoge vrste ananasa dostupne, a neke od njih su glatke Cayenne, Red španjolski, Peranambuca, Natal kraljica, Abakka. Također bi željeli znati o jedinstvenom činjenice o ananas.
Kako rastu bilja Pineapple
Uzgoj ananas biljka nije jako teško za napraviti, a možete rasti jedan kao čeznuti kao te imati sunčane balkon, tako da biljka može dobiti adekvatnu suncu. Prvi korak u uzgoju zdravog ananas biljka je kupiti dobru kakvoću plodova ananasa iz lokalnog farmer's tržišta. Možete se odlučiti za Peranambuca sorte kao što je to najslađi okus i vrlo ukusna okusa. Kada kupiti ananas, pobrinite se da plod je zrela i krunu na vrhu plod je netaknut. Izbjegavajte kupnju ananasa koji ima pokvareni ili pljesniv kruna sa smeđim vrhu listova. Sada kriška krune ananasa i uklonite mesnat dio. Cut mali crossectional kriške s krunom dok ne vidite malo korijena pupoljci koji se pojavljuju kao mali krugovi ili točkice. Uklonite sve lišće koje su uz krunicu i mjesto ananas biljka na stranu za najmanje tjedan dana, daleko od sunca. Prije nego što biljka krune, na kraju rez mora biti potpuno suha inače to bi moglo istrunuti.
Pripremite smjesu kombiniranjem tri dijela potting tla na 1 dio pijeska. Sada se veliki i srednjih terakota ili gline lonac i napraviti mali otvor na dnu. Pokrijte rupe sa komad poroznog materijala kao što su slomljena komad opeke. Napunite lonac s potting i mješavine pijeska i napraviti depresije u sredini da se biljka krunu. Voda biljka jednom tjedno i to mjesto u suncu. For ananas biljka za njegu, ne preko vode postrojenja ili će uvenuti i trulež. Ananasa biljka raste vrlo sporo, tako da ne očekujem da vidim ga nose voće za oko 2 do 3 godine. Kada ananasa plod počinje rasti, imati strpljenja i neka ga sazrijevati. Kada je voće raste u veličini i boja se mijenja od zelene do žute dosadno, rezati ananasa voće uzduž stabljike s oštrim nožem.
Pročitajte više na:; kako rastu biljke ananas kod kuće, kako se brinuti o Ananas bilja, Uzgoj ananasa bilja; Dakle, ovo je sve o tome raste ananas biljka u kontejner. When što rastu ananas na taj način, važno je zapamtiti da voće neće rasti do veličine kao što se normalno nalazi u trgovini. Vi bi također trebali koristiti dobro gnojivo svakih 3 do 4 mjeseca dobili najviše zdrave biljke ananas. Provjerite jeste li pružiti adekvatna drenaža za biljke kao ananas ne napredovati u mokrim uvjetima. Sada kada znate kako rastu biljke ananas, dobiti spremni da ih biljka i uživati ​​u ukusnim plod svog rada.

No comments:

Post a Comment