Sunday 25 March 2012

Boja preko ploče

Vratima su dizajnirane u starijim kućama daju zastarjele i dosadne dojam na ukupnu uređenje kuće. Dakle, kuće paziti za načine kako promijeniti izgled na bolje. Jedan od njih je potpuno uklanjanje onih ružnih obloga zajednice. Međutim, postoje neke probleme povezane s njom. Ako je zalijepljen na zid, onda njegovo uklanjanje će izazvati veliku štetu na zidove koji će zahtijevati neposrednu popravak. U mnogim domovima, zidni paneli skrivaju puno nesavršenosti starih zidina, kao i široka pukotina i gouges koji će dobiti izložena. Zbog svih tih razloga, pitanje koje pops gore u svoj um je mogu slikati nad oblaganje?. Odgovor je da, i to je najjednostavniji i najlakši rješenje problema.
Kako Paint preko oplate?
Prije nego što počnete s unutrašnjošću slikarstvo, pobrinite se da uklonite sav namještaj iz sobe, ili ih pokriti s padom krpe. Nabaviti alat i materijal potreban za slikanje posao. To uključuje: zajednički spoj, šmirgl papir, primer, boja, kistom ili boje valjci, sapunom i vodom, itd. Nakon što su spremni, slijedite upute na premazati obloga dane u nastavku:
Korak # 1: Prvi korak uključuje pripremu površine obloga. Provjerite zidnog panela za bilo izbočen nokte. Ako pronađete bilo kakve ih skinite. Tada je površina mora biti očišćena temeljito sapunom i vodom da biste dobili osloboditi od svih nečistoća i masnoće. Dip spužva u sapun rješenje i izbrisati ga energično u cijelom dasci, uključujući uglovima i rubovima. Isperite sapun s čistom vodom.
Korak # 2: Sljedeći korak je punjenje od utora na oblogama sa zajedničkim spoj. Mix zajednički spoj na blato tavi kao i po uputama proizvođača. širiti ga preko utora u obliku guste jedinstvene sloj, tako da se oni ispravno popunjena. Neka smjesa suho za 24 sata. Ako postoje neke upute s obzirom na oznaku spremnika s obzirom na vrijeme sušenja, a zatim slijedite isti.
Korak # 3: Nakon spoj je suho, morate pijesak dolje svim onim područjima gdje je primjenjuje kako bi im glatka završiti. Možete koristiti brusni papir ili snage Sander za tu svrhu. Ako je površina ploča suviše gladak onda možete lagano pijesak cijeli zid paneli koji će osigurati bolje prianjanje na fitilj i boje. Zatim obrišite zidove s vlažnom spužvom ukloniti sve brušeno prašinu sa njegove površine.
Korak # 4: Obično, površine zidnog panela sjajna što ga čini teško držati boje. Dakle, kvalitetna premaz mora se primjenjivati, tako da se boja može dobro obveznica s drveta. Još jedna prednost primjene primer je da se može sakriti manje nedostatke panela vrlo dobro. Prije svega, primijeniti jedan kaput od fitilj i pustiti da se osuši temeljito što će zahtijevati najmanje 12 sati. Nakon toga, ako se osjećate potrebu za drugi sloj, a zatim ići za to.
Korak # 5: Nakon što je drugi sloj primer je suh, svoje vrijeme da se primjenjuju premazati drvo oblogama. Lateks boja s ravnim ili jajeta završiti idealan je za to kao nepravilnosti drveta obloga će postati manje vidljive. Izbjegavajte sjajne boje završiti jer imaju tendenciju da nepravilnosti više očigledan. Nanesite prvi sloj boje po uputama koje je propisao proizvođač. Ovisno o boje boje i hlad vijeća morate odlučiti o broju slojeva boje koji će se koristiti. Obično, tri sloja boje su obavezna. Međutim, za tamne nijanse ploča, više slojeva treba primijeniti. Provjerite jeste li neka prethodni sloj suh ispravno prije nego što ide za sljedeći sloj.
Kada se odlučite za premazati oplata, onda ste dobili dugoročno rješenje za problem dosadan i depresivan zid ploče kao i boja će trajati nekoliko godina. Osim toga, ne zahtijevaju mnogo napora da završiti ovaj projekt home poboljšanje. Pri izvršavanju bojite posao, provjerite da li se zaštititi adekvatnu opremu kao što su u cijelosti pokriveni odjeću, šešir, rukavice ruka, ispupčen i respirator.

No comments:

Post a Comment