Saturday 17 March 2012

Slikarstvo Drvo Namještaj

Ako planirate obnoviti unutrašnjost svoje kuće, možete kupiti neki drvo namještaja iz garaže prodaje te ih nadograditi primjenom novog kaput boje. Isto tako, postojeći drveni namještaj u vašem domu koji imaju glup dosadan izgled se može dobiti svježu zakup života. Slikarstvo drvo namještaja je vrlo jednostavan zadatak i može se uzeti gore čak i početnici koji nemaju prethodnog iskustva u ovom polju. Kada učinjeno na koju posjedujete, možete uštedjeti mnogo novca previše.
Kako Boja drveta namještaj?
Prije nego što počnete slikarstva, morate se dogovoriti za neke alate i materijale. Trebat će vam fitilj i boja za drvo namještaja, 2-3 Četke, valjak četke, krpe pad za pokrivanje radnog područja, krpe krpom, spužvom i vodom i sapunom rješenje. Kada ste spremni sa svim ovim stvarima, slijedite korak po korak upute dane u nastavku za slikarstvo drvo namještaja.
Čišćenje namještaja, prije svega, uklonite sve hardver poput knobs, ručke, panti, vrata i ladice od namještaja. Zatim pokrenite čišćenje svih površina koje treba naslikao vlažnom spužvom umočen u mješavinu vode i sapuna. To je važno da biste dobili osloboditi od nečistoće i masnoću s površine drva što zauzvrat će osigurati bolje prianjanje boje.
Brusni pokućstva, a nakon očistiti namještaj presušilo temeljito, vrijeme je za neke brušenje drveta. Slikarstvo drva namještaj bez brušenja neće pustiti boje staviti ispravno na njih. Ovisno o teksturi drva, morate odabrati šmirgl papir skladu s tim. Za grubu površinu, grubo šmirgl papir mora se koristiti, ali inače medij zrnate šmirgl papir će učiniti. Pijesak drvene površine blago kako bi ga se malo ogrubjeti, međutim, ne morate maknete stare boje u potpunosti. Zatim obrišite površinu suhom krpom kako bi uklonili prašinu brušeno.
Primjena Primer, a to će osigurati bolju veza između boje i drvo. Primer je većinom dostupan u bijeloj boji, ali možete ga dobiti lagano obojen s iste boje kao boja na boju trgovini. Dip pola inča kist u fitilj na takav način da ne više od zasititi, a zatim primijeniti fitilj na namještaj u malim potezima. Uvijek potez četkom u istom smjeru kao i zrno na drva. Pokrivaju cijeli namještaj, uključujući kutku i kutove s fitilj. Neka prvi sloj fitilj suho za najmanje četiri sata, a zatim primijenite drugi sloj.
Primjena boje, a nakon fitilj postaje suha, provjerite za bilo kakve grube površine na njemu. Ako pronađete bilo kakve, pijesak ih dolje da bi na površinu glatko. Obrišite prašinu brusiti i početi primjenjivati ​​boje na uglovima namještaja. Koristite kist za slikanje zakrivljene površine i uglovi namještaja. Zatim koristite kist valjak slikati šire površine. Provjerite jesu li sve vaše potezi su jedinstvena iu smjeru zrna. Većinu vremena, jedan kaput boje je jednostavno nije dovoljno, a možda ćete morati dva tanka sloja. Za ovaj, pijesak obojen kaput jednom prije nego što vrijede sljedeći. Slikajući drva namještaj s boja u spreju, koristite sporo brišući prijedloga vođenja mogu barem 80-10 inča udaljen od površine drva. Na taj način možete spriječiti kapanje od sprayed boje.
Završni dodir; Neka namještaja boja suha za 24 sata, a zatim dodati poliuretanske završiti preko nje za zaštitu boje. Ako se osjećate kao što je dodavanje dvije haljine od njega, to možete učiniti tako da nakon što prvi sloj osuši temeljito. Za više sjajna obrada na vrhu tablice, dressers, itd. vam svibanj zahtijevaju deblji sloj laka. Nakon što su učinili s bojite posao, vratili sve hardverske natrag na površinu namještaja.
Slikarstvo namještaj drvo može biti zaista zabavno iskustvo za vas i istovremeno to može pomoći vaš dom namještaj traje nekoliko godina. Ovaj posao može biti završen off u vikend, čak i ako ste spor slikar. Na kraju, želio bih vam predlažemo da se provođenje projekta u pravilno prozračenom prostoru kao fitilj često emitira plinova koji nisu dobri za zdravlje. Ono što je najvažnije, materijali nositi pažljivo noseći ručno rukavice.

No comments:

Post a Comment