Thursday 29 March 2012

Židovska Vjenčanje Običaji

Židovskog vjenčanja je vrlo simboličan i iza svakog mala gesta leži dublji smisao, koji uljepšava čitav ceremonije vjenčanja. Većina židovske svadbene tradicije potječu iz vremena patrijarha i davanje Tore na Sinaju. Prema Talmudu, muškarac i žena su izvorno kreirana kao jedna jedinica ili jednom biti na šesti dan, što znači Eva bila dio Adama do Boga uzela iz Adamova strane. Od Adama i Eve su dio jedinstvenog entiteta, njihove čežnje za međusobno kako bi postao jedan je prirodna tendencija i svoje ljubavi jedni za druge da ih privlači svaki drugi.
Je brak savez ujedinjuje odvojene polovice jedinice te ih završi. Ovo je lijepa osnovu na kojoj židovske svadbene tradicije odmor na. Neka nam se pogled na tradicionalan način na koji židovske svadbene se planira i provodi.
Židovske običaje Prije Wedding
Tjedan prije vjenčanja
Mladenka i mladoženja nije dopušteno da vide jedni druge tijekom cijelog tjedna prije vjenčanja. To je učinjeno kako bi se poboljšala uzbuđenja između dva na dan vjenčanja. Tijekom ovog jedan tjedan do dan vjenčanja, mladenka (kallah) i mladoženja (chatan) su s obzirom na čast kao da je od kralja i kraljice. Oni su doista su napravljeni da se osjećaju posebno od strane njihovih obitelji i prijatelja. Četiri dana prije vjenčanja dana, mladenka je dao ritualno kupanje, zove mikvah, koji simbolizira duhovnog čišćenja.
Židovski dan vjenčanja ceremonije
Post; Dan vjenčanja je konačni veliki dan za par. Na ovaj dan, par se očekuje da poste cijeli dan. Međutim, ako bilo koji od njih osjeća slab ili bolestan, ovo pravilo se može opravdati. Štoviše, ako na dan vjenčanja padne na određene dane kao da je prvi dan u mjesecu ili dan nakon nekog odmora kao Hanuka, to može opravdati.
Ruho, Mladenka odjeća će biti bijeli kao simbol duhovnog pročišćenja je otišao kroz vrijeme mikvah. Mladoženja nosi kratku bijelu haljinu naziva 'kittel' nad svojim odijelo simbol njegove pripreme za vjenčanje. Pod chuppah, mladenka i mladoženja ne nose nakit. Razlog tome je, par se trebaju obvezati da jedni druge za koje su i kao što su oni, a ne za ono što oni imaju i svoje materijalne posjede.
Svadbene povorke, a nakon potpisivanja ketubah, stranka vjenčanje će nastaviti prema chuppah ili vjenčanje mjestu. Početak vjenčanja počinje s svadbene povorke, u kojoj je vjenčanje članova stranke kao rabin, mladoženja i njegova obitelj, mladenka i njena obitelj, itd. hodati niz prolaz prema chuppah, gdje se vjenčanje održati.
Chuppah, a ceremonija vjenčanja održava pod chuppah, što je nadstrešnica kao strukturu bez zidova, ali četiri motke drži krov. Ovaj jedinstveni krov simbolizira novi dom par će graditi zajedno. To je otvoreno na obje strane, a to nosi znak na vrstu šator Abraham i Sara imali, koje su simbolizirale bezuvjetne gostoljubivosti i pozdravio ljude u svoj dom. U pravoslavnoj židovske svadbene tradicije, vjenčanje ceremonija uključuje kruže od kallah 7 puta oko nje mladoženja.
Ceremonija, a mladoženja ili chatan onda će smanjiti nevjeste veo, a zatim u ring razmjena odvija. U židovskoj tradiciji, obični bendovi koriste da se bez kamenja, grafike, itd. Razlog za to je da ne bi trebalo biti ništa što koči kontinuitet benda, simbolizirajući glatkoću braka.
Potpisivanje Ketubah, Drevni židovske svadbene tradicije čine potpisivanja ugovora braka zove Ketubah od nevjesta i mladoženja. Ovaj ugovor eksplicitno stavlja naprijed dužnosti i odgovornosti par nakon što su ujedinjeni u jedinstveni spoj braka. Ugovor je napisan na pergamentu isključivo ukrašen, a zatim uokviren i čuva na zaslonu u nekoliko kuća. Vjenčanje zavjete su razmijenili i sedam brak blagoslovi čitati.
Staklo Breaking Tradicija, tradicionalno, mladoženja razbija čašu s nogom. Postoje različite interpretacije ovog simbolična gesta. Jedna kaže da simbolizira krhkost ljudske radosti, dok drugi gleda je kao 'brak će trajati sve dok staklo ostaje polomljen ", što znači zauvijek, jer je staklo jednom slomljena ne može se dovede natrag. U modernom židovske svadbene tradicije, čak i mladenka je pitao razbiti staklo.
Yichud; Svečanost završava židovske svadbene tradicije pod nazivom 'yichud', u kojem je nedavno vjenčan par se daje mogućnost da provedete nekoliko minuta sam zajedno u sobi da bi se apsorbirali činjenicu da su u braku. Tada su glavu na recepciji mjestu, gdje je tradicionalna svadbi i tradicionalne židovske svadbene ples čeka za njih.
Pročitajte više na:; Španjolski Vjenčanje Običaji, grčki Vjenčanje Običaji, meksički Vjenčanje Običaji, tko god je došao gore sa tim židovske svadbene tradicije iskreno misli mnogo. Nema običaj je učinio slijepo, svaki običaj je učinio za određenu svrhu, drži poseban značaj. Ovi običaji su doista intrigantno i iskreno bi židovske svadbene nešto vrlo lijepa!

No comments:

Post a Comment