Thursday 22 March 2012

Echinacea bilja

Također poznat po imenu 'Coneflower', u Echinacea je mnogo više nego što je velik dodatak to višegodišnjih kreveta i granice. Ona također služi kao ljekovita biljka koja pomaže u jačanje imunološkog sustava te liječenje niza bolesti. The Echinacea je endemična za istočnu i središnju Sjevernoj Americi. Razlog zašto je jedna od najpopularnijih višegodišnje biljke je njegova sezona duge šarene prikaz tratinčica poput cvijeća. Biljka je krupan proizlazi nositi istaknute središnje konus i to membrana is complimented po izrazito šarene, sjajne i mirisnim cvijećem. Uzgoj aktivnosti koje su se razvile u novije vrijeme, su bili u mogućnosti napraviti put za proizvodnju širok spektar boja za cvijeće, procvat karakteristike i stanište biljke. Danas, možete pronaći široki spektar sorte biljke Echinacea ležaj magenta tonovima, narančaste, roza, ljubičasta, bijela i žuta. Vi učiniti malo rada na ovu biljku, i vi ste nagrađeni s nekim privlačnim cvjetovima koji se pojavljuju sredinom ljeta i traje do kraja vegetacije.
Echinacea Plant Informacije
Kao što je spomenuto, Echinacea biljka je jednogodišnja biljka i dobar izbor kada je riječ o vrtu početnike. Jedina briga o ove biljke je previše vlage. To ne vole mokro, vlažan tlu. Umjesto toga, čini dobro u prilično suhom tlu. Međutim, tijekom prve godine nakon transplantacije, mlade biljke zahtijevaju oko centimetar vode svaki tjedan, kako da razviju svoje taproots. Nakon što se biljke osnovana, oni postaju vrlo otporne na sušu i na taj način, može učiniti dobro u kosu tlu. Biljke će dobiju potrebna vlaga od kiše, osim u iznimno suhim dana. Dakle, ako nije bilo kiše u 1 do 2 tjedna, onda morate uzeti u obzir zalijevanje ih sami. No, brine da ne bi tlo vlažan.
The biljka Echinacea uživa punom suncu, ali to također ne iu djelomičnu sjenu. Izbjegavajte odabiru shadier mjesto za biljke, kao što može ugroziti svoje snažan rast produktivnosti i cvijeća. O tipu tla, ona mora biti plodno, a ako ne, onda rade u malo komposta i dopuniti s dobrim organsko gnojivo. Tlo mora biti dobro drenirano i ne mora biti stalno vlažan. U područjima, gdje je vlaga je visok nivo, najbolje je ako raste biljka u podigao krevet.
Opći, sve namjene, polako razilaze gnojivo je poželjno za hranjenje mlade biljke Echinacea, tijekom prve i druge godine rasta. To mora biti učinjeno jednom u kasno proljeće. Pospite gnojiva na tlo oko baze biljke. Pazite da ne uzrokuju smjesu da dođe u dodir s novim stabljike ili lišća. Starije biljke ne zahtijevaju gnojenje, osim ako oni raste u siromašnim tla.
Korištenje zagrtati biljke je također jedan od aspekata u Echinacea biljne zaštite. Zagrtati biljke je potrebno za održavanje vlažnosti tla, posebno za postrojenja čiji cvatnje pojavljuje tijekom vrućina proljeća do ljeta. 2 inča organskih zagrtati biljke je dovoljno dobar da se proširila diljem cvijeće u kultiviran kreveta. Kao što je biljka Echinacea je divlja vrsta, to zahtijeva minimalno orezivanje. Uklanjanje blijedi cvijet vrhovima pomoći stvaranje novih pupoljaka i proširuje cvatnje sezone.
Lisne uši, gusjenice, skakavci, Japanski beetles, leafhoppers i whiteflies su uobičajene štetnih insekata koje se zna da gnjaviti Echinacea biljka. Također, Aster yellows, prah plijesan i trulež korijena su bolesti koje mogu utjecati na biljke.
Echinacea sadnje je lako kad obavlja putem sjemena. Rano proljeće se smatra idealnim za sjeme se sije. Stavite sjeme dva pored jedni od drugih i sijati na dubinu od 1 / 4 u tlu. Kada sadnice narasti na palac visok, oni moraju biti 18''apart. Pazi za korova, jer ova biljka ne natjecati s njima.
Pročitajte više na:; Echinacea koristi; Echinacea ekstrakt; Echinacea nuspojave; Let's zaključiti ovaj članak s nekim od ljekovita svojstva biljke Echinacea. Kao što sam rekao, ova biljka pomaže u jačanje imunološkog sustava. Bolesti koje se mogu liječiti sa čaj od ove biljke su hladne, kašalj, grlobolja, groznicu, upalu uha i infekcije mokraćnog sustava. Liječenje kožnih problema kao što su ekcemi i čirevi, astma i upale povezane s artritis su druge pogodnosti koje Echinacea biljne pruža.

No comments:

Post a Comment