Friday 16 March 2012

Tropska kuća biljkama Savjeti

Jeste li znali da je većina biljaka možete kupiti kuću za uljepšavanja interijera ili eksterijera svog doma su tropski? Iako tropske biljke kuće su uglavnom jednogodišnja, oni ne trebaju neki iznos od brige za njihovu optimalnu rast. Većina početnika uzgajivača imaju najviše problema sa stvarima kao što je zalijevanje, svjetlo, gnojidba, i bolesti koje utječu na tropske biljke kuće.
Dakle, evo nekoliko savjeta o rastu tropske biljke kuću koja će vam pomoći da se brine o Vašim dragocjenih biljaka.
Kako se vode tropske biljke Kuća
Neiskusni uzgajivači obično imaju tendenciju preko zalijevanje svoje tropske biljke kuće. Više zalijevanje rezultate u uočavanju lišća i truli korijena, što u konačnici dovodi do smrti biljke. Dobro pravilo je da provjerite tlo, a ako se osjeća suha, tek tada je voda biljke. Obično, ove biljke samo trebate da se zalije otprilike jednom tjedno kada je vrijeme toplo.
Iako tropske biljke napredovati najbolje oborinskih voda, voda iz slavine mogu koristiti kao čeznuti kao posrijedi je zadržao preko noći kako bi se omogućilo da ispari klor. Zatim, vodu treba izliti u lonac s vrha, izbjegavajući lišće.
Vlažnost se također mora dati pažnju, budući da je o vlazi u zraku. Iako su sve vrste biljke trebaju vlage za optimalni rast, međutim tropske biljke, sa svojim delikatna i vitko listovi su više osjetljiva na nedostatak vlage u zraku, a zapravo trebate dodatne vlažnosti. Stoga, oni moraju biti mat barem jednom dnevno svaki dan.
Koliko svjetlosti ne Tropska Kućne biljke treba?
Nestručne uzgajivača također imaju tendenciju da misli da tropske biljke kuću treba najviše izravnih i najsjajnije sunčeve svjetlosti, što nije točno. U stvari, izravnoj sunčevoj svjetlosti, posebno kroz prozor okrenut prema jugu, može izgorjeti lišće tropske biljke. To je zato jer svjetlost prolazi kroz staklo oknu prozora dobiva uvećana, što je rezultiralo u toplinu postaje intenzivniji. Najboljem svjetlu za tropske biljke je ono što dolazi kroz jug ili sjever okrenut prozori koji su obična zavjese na njih. Zavjese pomoći da se smanji intenzitet svjetla.
Kako oploditi tropske biljke Kuća
Većina komercijalno dostupnih gnojiva namijenjena za tropske biljke Kuća se sastoji od fosfora, koji pomaže u razvoju korijena, dušik, koji potiče rast, kalij, što također pomaže korijene rasti, i kalcij, koji pomaže postrojenja da bi se apsorbirali kalija i fosfora . Iako je najbolje oploditi u proljeće, ali je također poželjno je lagano oploditi tijekom cijele godine, o jednom ili dva puta svaki mjesec. Time-release gnojiva su najbolje za to, stoga, koristite ove vrste u proljeće.
Koje su bolesti koje pogađaju tropske Kućne biljke?
Tropske biljke kuće može postati osjetljiv na bolesti ako su dobili krivu količine gnojiva, vode, ili svjetlo. Tropske biljke su najranjiviji da se napadaju gljive, koje su biljke sebe. Ako je vaše biljke preko zali su, ili su neadekvatno svjetlo, ili su pod previše vlage, ili se uzgajaju u potting mix koji je unsterilized, to rezultira gljivične rast. Gljivice se obično rastu i proširila se vrlo brzo, što je rezultiralo u uništenje svih vaših tropske biljke.
Neke od najčešćih simptomi gljivične infekcije su shriveling od savjeta od lišća, zajedno s tamnim trakama, prolijevanja inficirani lišća, jedan whitish-sive tvari tvore na tlo i lišće dobivanje crne, smeđe ili bijele mrlje . Najbolji način suprotstavljanja gljivične napada su: korištenje fungicida za liječenje biljaka; smanjuje zalijevanje, smanjenje vlažnosti; i povećanje ventilacije.
Ako zahvaćena biljka treba biti repotted, tla trebaju biti sterilizirani na prvom mjestu. Jedan od najboljih načina da se sterilizirati tlo staviti tlo u posudu za pečenje s krumpirom umetnuta u centru. Ovo bi trebao biti pečena na 350 stupnjeva. Tlo dobiva sterilizirano jednom krumpir je učinio.
Koji su najbolji Tropska Kućne biljke rasti?
Plumerias, Heliconias, a Gingers su neke od tropske kuće biljke koje rastu dobro u vlažnim i toplim uvjetima. Ako zimske temperature su vrlo hladne, mogu se uzgajati u zatvorenom prostoru. The Frangipani, ili Plumeria, koji dolazi u sedam vrsta sorti, je mirisne i lijepo stablo. Heliconias imaju lijep cvijeća i ogromnim listovima, koji mogu imati dramatičan učinak. Gingers previše imati miris opojno, te su dostupni u mnogim sorti. One rastu najbolji u plodnim i vlažnim organska tla.
Postoji mnogo više vrsta tropskih biljaka kuća, koju možete provjeriti putem interneta ili uplatom posjet lokalnoj hortikulturista koji se bavi u njima.

No comments:

Post a Comment