Wednesday 14 December 2011

Buha infestacija

Da znam o tome kako najbolje dobiti rat, to pomaže da ekskluzivne informacije o neprijatelju. Isto tako, za rukovanje zaraze buha, znajući o njihovog životnog ciklusa je važno. Buhe su maleni, samo 1/8th od palac, horizontalno stan, vrlo tamne crvene boje i bez krila. Oni imaju vrlo jak i oštar, prodoran mouths koji dolaze u ruci za sisanje u omiljeno jelo, krv. Većina započeti život kao mikroskopske jaja da okret u sićušne larve. These će kasnije postati kukuljica, lagodan unutar male čahure. U našem životu, te čahure priviti u našu tepiha, tapeciranog namještaja i drugih udobna mjesta. Ove čahure sa svojim smart kukuljica čekati nešto toplo čistokrvan doći zajedno, tako da oni mogu početi svoj život. Čim se to dogodi, oni ispucati otvoriti svoja čahura, te u roku od samo nekoliko sekundi, sami pokrenuti na često neoprezan domaćin koji je češće nego ne poznaju ove invazije. Tamo su nastavili da izoštri svoje očnjake i sisati krv. Ako je to ženski buha, mogla početi polaganjem jaja više u roku od nekoliko dana od svoje prve krvi meal.and ići na nju cijeli životni ciklus.
Najčešći Područja Flea infestacija
Istraživanja su pokazala alarmantno visoka incidencija buha zaraze na tepisima i kućne ljubimce. Tepisi we misle da su dodajući milost našim interijere su zapravo rasadnik buha nametnika, jer oni su najviše topla, netaknuti i meke mjestu koje bježi mogu naći položiti jaja. Voljne ženski Muha može položiti i do 50 jaja na dan, a svaki od njih može uzrokovati bezbrojne bolesti.
Još jedan ljubimac je mjesto za buhe naš krzneni cuddly kućne ljubimce. Oni ne samo da može sakriti neotkrivene u krznu, ali i sisati krv u dokolici, često čineći ljubimac anemična, pa čak i bolestan. Oni također mogu putovati na vaše vozilo i presvlake, pogotovo jer to je jedno područje toplih, mekih tkanina koja se ne jako redovito prati i čistiti.
Namještaj je još omiljeno mjesto za buha infestacije. Obično je nose kućne tim drugim mjestima previše. Jaja mogu ispustiti off na stolovima, presvlake sofe i vozila također, dok su naši kućni ljubimci se nered na njih.
Bolesti uzrokovane buha zaraženosti
Da bismo razumjeli ozbiljnost informacija sljedeće, moramo biti svjesni kakve rizike smo sami stavili da, kada buha zadesiti naše domove, obitelji ljubimce, pa čak i vozila. Neki od manje poznatih bolesti uzrokovane buhe su mišji tifusa i Tungiasis. Mišji tifus je infekcija koja uzrokuje groznicu glavobolje, zimica, bolovi u tijelu i bol u većini slučajeva i treba krvni test za ispravnu dijagnozu. Tungiasis obično je uzrokovana ženski određenog različitim buha buha pozvao pijeska. Ona burrows preko kože na stopalima, pasmina i nastanjuje se tamo, uzrokujući razderotine i bolne ulceracije i to čak može dovesti do gangrene i tetanusa, ako ostavi neočišćen. Some buhe također uzrokovati prijenos crvi poput trakavica između čovjeka i kućnih ljubimaca.
Više zastrašujuće je buha that odsjeka na štakorima, a putem krvi, prenosi smrtonosne bakterije, Yersinia pestis, koja uzrokuje kugu.
Uzimajući osloboditi od buha infestacija
Najviše od načina da biste dobili osloboditi od buha ima veze s čišćenje kuće, naročito tkanina dominantan namještaj poput tepiha, zavjesa, i što je najvažnije, kućni ljubimci posteljinu.
Najvažnija stvar je zapamtiti da kada počne proces čišćenja, to će se morati uključiti buhe iz svih faza život. Jaja će morati izbačen van, ličinke i kukuljice odrasle buhe uklonjena i uništena.
Čistač vakuum biti zgodan alat za čišćenje tepiha i namještaja. Koristeći jednokratnu prašine vrećice za usisivač osigurat će da se buhe očišćen od njih nećete naći svoj put natrag u. Uvijek zapamtite da vakuum počistiti ispod kauča i kreveta. Međutim, za uklanjanje jaja i ličinke, usisivač vakuum ne može biti dovoljan. Odrasle buhe can biti flushed se lako ali ličinke se ne može, pa je mogućnost je da se šampon tepisi redovito. Some tepiha kemikalije čišćenje također mogu pomoći, primjerice, pokušajte prskanje dijatomejska zemlja (DE) na tepiha, u pukotinama i pukotinama namještaja i cijelom rugs. Zapravo prostirke bi trebao biti stroj prati redovito, a tako bi trebao posteljinu kućnih životinja. Netko bi mogao odlučiti za borat temelji tepih za čišćenje ili borat u prahu se može miješati u tepih šamponiranje stroj za čišćenje tepih i od buha jaja i ličinke.
Dobru strategiju će se kombinirati kemikaliju koja ubija odrasle buhe with kukac razvoj inhibitori kao što je Mithoprene and Pyriproxyfen koji će spriječiti larvi i jaja iz zemalja u razvoju u odraslih. Borat bazi praha su također učinkoviti protiv buha do jedne godine. Nema potrebe za čišćenje, parni, nakon primjene ovih ali se pobrinite da se širi i, ispod kreveta, kauča i diljem rugs i tepisi. Svi ti kemijski tretmani treba biti slijeđen mimo temeljito usisavanje.
Naravno, teške zaraze potrebno stručne konzultacije. Da bi vaš tepih bez buha najboljih ideja je da redovito šampon i vakuum tepisi i presvlake.
Ljubimci također treba temeljito očistiti gore kako bi se izbjeglo buha infestacije. Siromašni mute stvorenjima pate užasno zbog ovih sićušnih štetnika. Najbolji lijek je redovno četkanje vašeg kućnog ljubimca s buha češalj, s nekim vazelina na njemu, posebno provjera u područjima između prstiju, područje ispod pazuha i stoji iza uha. Davanje dnevni kupka je također dobra ideja since buhe ne mogu živjeti u vodi. Dok ih četkicom se biti siguran da su mrtvi ili zabada buhe prikupljeni u šolja vode koja odmah ispran niz wc tako da ne mogu iskočiti ponovo. Međutim, u slučaju teške zaraze, to je poželjno vidjeti veterinarom i dobiti odgovarajuće lijekove pod liječničkim nadzorom.
Početna lijekovi za nositi se s buha infestations
Neki preporuča home lijekova da štićenik off buha infestations su ovdje, ali je važno napomenuti da nijedan od tih će biti vrlo učinkovite ako je zaraza je vrlo teške već.
Biljka buhača je rekao da se buha odbijajući, može biti posađeno oko kuće ili zadržao zatvorenom previše. ; Isto komadi cedrovine držati pod kreveta, au uglovima oko kuće djeluju kao repelenti buha. Eukaliptus lišće, u mnogim slučajevima, da li isti posao, i vrlo učinkovito. ; Da bi vaše ljubimce bez buha, strmih šest izrezati limun na pola u pošteda vode za nekoliko sati. Spray ovog tekućina na vašeg ljubimca kaput. Izbjegavajte oči. Slična rješenja može biti pomoću prirodnih repelenata kao Neem, cedar, eukaliptus, i ružino drvo. No, ako tvoj ljubimac je već pate od teške zaraze, to ne može uvelike pomoći. ; Neka eterična ulja poput Lemongrass, lavande i citronele također može pomoći u održavanju vaše ljubimce bez buha, a istovremeno ima umirujuće, kao i ljekoviti učinak na njih.

No comments:

Post a Comment