Wednesday 28 December 2011

Ciklama Care Upute

Porijeklom iz mediteranske regije, ciklama je sada popularan cvjetnice houseplant, smatra dio egzotične kolekcije. Ciklama su delikatna cvjetnica, i zahtijevaju obilje njege i pažnje na detalje pogledu njegove okruženje. Ovaj biljka neće rasti ako tretira nesaosjećajno, ali kada to cvjeta, shvatit ćete je vrijedno sve teško raditi. Tako platiti dobar pozornost na ciklame skrb uputama nastavku.
Ciklama Plant Care
Ciklama klice iz podzemnih gomolje s svaki leaf ili cvijet raste na vlastitu stabljike, ravno iz hipokotila. The ciklame biljka nije veoma visok, čvrsto snopa kružne disk ostaviti su pravedan o 8 cm visok, a slično obličje cvijeće stabljikama neznatno jači; 10 do 12 cm. Cvijet je snosi krajem stabljike, ukidanju posebice stabljike rast. Voće, sjeme mahuna je pet komorice kapsula koje sadrži mnoge ljepljive sjemena. Ciklama biljke mogu uzgajati otvorenom i zatvorenom prostoru, poželjno u lonci.
Prvi osnovni korak ka znajući kako brigu za ciklame biljka razumijevanje ovu biljku's potrebe, koja je visoka razine vlage i cool temperature. Bloom vrijeme za novi ostaviti klice počinje krajem zime, uz procvat u jesen. Mjeseci za ciklame raste su između prosinac-travnja, pod povoljnim uvjetima. Neki sorte imaju produžen cvjetnice do proljeća. As ciklame se uzgaja od svojih gomolja, i gomolji bitak hrane dio skladištenje biljka, oni imaju dormantnosti razdoblja gdje oni ostatak. In ciklame's slučaju to je ljeti suše, kao gomolji potrebu očuvati vodu.
Gomolja ili corms treba biti posađeno u kasno proljeće neposredno iznad razine tla. Oni umjereno preferiraju vlažne bogata, porozni tla s puno humusa. Oni nikada ne bi trebao biti smješten na izravnom suncu, kao i krhko lišće će izgoriti. Neizravni ili svijetle difuzno svjetlo je najbolje. Vlaga je drugo važno aspekt za njih. Nikada sipati vodom izravno na biljke. Preporuča, da biljni kontejner biti stavljen na oblutaka u ladicu punu vode tijekom vode. Izvadite ladicu jednom zalijevanje je učinjeno, Nikada nemojte stajati postrojenja za predugo. Voda samo kada gornjem tlo dries out.
Za ciklama za postizanje optimalnog rasta, temperatura treba kreću se između 60-70 stupnjeva F u danu i 55-65 F stupnjeva noću. Cyclamens nikada ne bi trebao biti je zadržao u blizini izvora topline koji uključuje hladnjak, televizija, svjetiljku, kako bi rezultirati u grijanom okruženju što dovodi do isušivanja vlage prisutna u biljkama. Ipak, njih pozicija na dobro osvijetljenom mjestu.
Gnojenje također trebalo biti učinjeno pažljivo. A NPK 10-30-20 of vodotopljivi ili tekućina formula se općenito preporučuje jednom u svakih četrnaest dana tijekom razdoblja cvatnje. Oplodnja trebaju biti potpuno zadržani tokom mirovanja razdoblja. Ciklama osjetljive su na prekomjerne zalijevanje, gnojidba i suhoća. Korištenje smicanja za rezanje uvenuo ili stare stabljike ili cvijeća je apsolutni no-no. Samo držite stabljike, i to izvući s oštrim tegljača.
A ciklama biljka treba puno kretanja zraka, pa ih ne pregledna s previše drugih biljaka, ili ih gomila s više cyclamens. Previše vode će izazvati trulež korijena, dok se list i pupoljak kap će se pojaviti ako ga dobiva previše toplo, ili nema dovoljno svjetla. Previše topline također sa sobom donosi pauk novčića zaraze.
Pročitajte više biljke i posude u vrtu.
Ciklama briga za uporabu u osnovi uključuje li cool, zalijevanje samo pravo i vlage razine i puno svježeg zraka. Uživaj ciklama za 2-4 cvjeta mjeseci uz svaki cvijet traje dva do tri tjedan.

No comments:

Post a Comment