Thursday 1 December 2011

Japanski javor rezidbe

Japanski javora, znanstveni naziv Acer palmatum, je svestran bjelogorično drvo pogodno za uzgoj u svim vrstama dvorište i krajolika dizajn. Kao što ime kaže, ovaj elegantni javor izbor je porijeklom iz Japana i drugih dijelova Koreji i Kini. Međutim, dajući zbog važnosti za svojim atraktivnim svijetle boje, zrakast u obliku i secirao listova, danas japanski javor je popularno koristi u oblikovanju diljem svijeta.
U odnosu na ostale vrt drveće, naći ćete Japanski javor stabala vrlo skupi. Biti vrlo skupa javor stablo, svaki hobisti radije daje najbolju njegu i pažnju, potrebne za održavanje zdrave Japanski javor stabala. Oni su klasificirani na temelju lišće vrstu, boju u rastu sezone jesen lišće boje. Prije nego se raspravljati o japanskom javor rezidbe, Let's pogledajte na sorti Japanski javor stabala.
Japanski javor sorti
Udarnim značajka zajednička svim Japanski javor stabala je drastičnu promjenu u boji lišće u jesen sezone. Na primjer, za vrijeme ljeta ili aktivne vegetacije; japanski javor list je crvena (pretvara svijetli crveno u jesen), Japanski Bloodgood javorov list je crvenkaste purple (crimson pretvara u jesen), cutleaf zelena Japanski javor list je zelene boje (poprimi zlatnu boju u jesen ) i tamnocrvena boja queen Japanse javorov list je tamno crvena (crimson pretvara u jesen). Tako je, osim uobičajenih Japanski javor stabla s crvenim jesen lišće, možete se odlučiti za zlatne sorti jesen lišće.
Kako to orezati japanski javor?
Ovisno o sorti, japanski javor mogu pokazivati ​​naviku grmlje s šumovitom stabljike. U prosjeku, ona raste na oko 6 do 10 metara, no teško više od 15 m. Sukladno tome, savjeti za orezivanje japanski javor variraju od sorte do drugog. Dobro održavan, zdrava stabla u otvorenom zahtijeva minimalno orezivanje. Ovdje, možete uvježbati u razvoju puca da će dati specifičan oblik sklopa. Smjernice za ispravan obrezivanje Japanski javor stabala su:
Rezidba pribor; Okupljanje pravi vrtni alat imperativ korak, prije nego što počnete rezidbe japanski javor. To je zbog toga, neprimjeren ili tupim opreme uzrok slabih posjekotina i ozljeda na stablo, koje su kao poziv na bolesti i štetočina infestacije. Možete koristiti oštre pruners bypass blade trim manjih grančice (oko veličine srednji prst) i obrezivanje pila za rezanje veće grane.
Rezidba Vrijeme, Jedna od najvažnijih Japanski javor obrezivanje upute odlučuje ispravna rezidba vrijeme. Za novak vrtlar, kasno pasti zime je idealno vrijeme za obrezuj japanski javor. Od stabla su leafless i uspavan ovo vrijeme, oni liječiti brže. Iu slučaju, već imate stručnost u vrtu, razmotrite obrezivanje grana i oblikovanja javor u ljeto.
Grane biti pruned, Dakle, kada ste spremni s vrtom opreme i rezidba razdoblje je stigao, sljedeći pitanje je odabira djelatnosti koje zahtijevaju obrezivanje. First razumijemo vaše japanski javor izgled sklopa i odlučiti grane. Možete misliti uklanjanja mrtvih, bolesnih i deformiranih grančice u prvom rezidba sjednici. Zatim označite križanja grane, uskim kutna, paralelno orijentirani i unutra raste grančice. Znati više o japanski javor drvo briga.
Orezivanja grana; početi rezidba Japanski javora iz niske grane i ići tvoj put gore. Pokušajte rezanje grane oko glavne stabljike, a zatim trim van pokazuje grane. Dok je zapravo rezanje, učinite to u neposrednoj blizini baze, bez ometanja zdrav pupoljci i podružnice. U drugim uvjetima, izbjegavajte orezivanje savjete, kao što će potaknuti razvoj pretrpane izbojaka.
Tako smo vidjeli Japanski javor rezidbe nije uopće teško. Prikupiti grane izrezati iz tla te ih dodati u kompost. Ako ste maintaining bonsai javor u kontejnerima, možete odrezati od listova u proljeće. Vlak u razvoju pupoljaka za pojačanje bonsai oblik. Slijedite korake vrtu jednostavno brinuti se za japanski javor i možete uživati ​​u bujnom rastu lijepo obliku stabla.

No comments:

Post a Comment