Friday 24 February 2012

Azalea skrb

Azalea su cvjetnice grmova i sub-rodova roda rododendron. Postoje dvije pod-rodova rododendron, 'Tsutsuji' i 'Pentanthera' koji su klasificirani kao azaleja. Azalea biljaka rastu na vlažnim planinskim mjestima i cvatnju sezona počinje u proljeće. Važna stvar za uzeti u obzir u Azalea skrb je svjetlo uvjet. Sunčevom svjetlu potreba za uzgoj tih biljaka je puno manji od ostalih rhododendrons i stoga, naći u zasjenjenom mjestu. Azalea rasti bez puno problema nakon što su utvrđene u pojedinom okruženju. One ne moraju plaćati mnogo pozornosti na ove jednogodišnja biljaka nakon što su osnovni zahtjevi ispunjeni. Neka razumijem u detalje, kako da se brine za azaleas koje su cvjetnica.
Azalea skrb Upute
Klimatski uvjeti s umjerenom vlažnosti i temperature su potrebne za rast azaleja. Temperaturu koja je najprikladnija za uzgoj azaleas je 20 ° C toplim i suhim klimatskim uvjetima rezultirati prolijevanja lišće. Stoga, sjenovito mjesto je pogodno. Azaleas rasti i ako sadi u blizini borova i hrastova.
Zahtjevi tla, tla u kojem se uzgajaju azaleas trebate imati pH koji je jednak ili manji od 5,5. Tipa zemljišta koja su pogodna za uzgoj drveća kao što su svete, bora i hrasta su pogodne za azaleas. Provjera pH tla je moguće uz pomoć pH tla testova. Izvješća o test se provodi mogu se dobiti slanjem uzoraka na lokalnim agentima županije proširenje. Bolje je rasti azaleja u tlima koja je bogata organskom tvari.
Sadnja, da se biljka azaleas na odgovarajući način vrlo je važno za njihov zdrav rast. Za sadnju mladica azaleja, rupa koja je dvostruko veći od veličine ranije kontejner treba koristiti. Izmjene se mogu dodati u vrijeme same sadnje. Ona pomaže u ishrani bilja za prvih nekoliko dana.
Zalijevanje; Azalea biljaka zahtijevaju velike količine vode. Zalijevanje ne bi trebalo biti učinjeno s rasprskivačima ili bilo kojim drugim sredstvima koja za posljedicu površno vlaženje. Azalea biljaka treba zalijevati u redovitim vremenskim razmacima i na način da je tlo natopljena / drenched u potpunosti.
Gnojidbe, jedan mora biti oprezni dok hranjenja i gnojidbe azaleas. Pravilna prehrana može se osigurati putem formulirani pripravci. Generalizovani metode pružanja gnojiva ne bi trebao biti usvojen za kemijskim gnojivima. Organska gnojiva ne rezultat u bilo kakve nuspojave i zbog toga, ne treba brinuti toliko, a određivanje njihove doze i vrste. Pamukovo obrok je organski oblik gnojivo koje treba koristiti za azaleas. Broadcasting način primjene gnojiva treba koristiti.
Bolesti i štetočina; Azalea Postrojenja je pod utjecajem gljivične bolesti i jedan od načina da se spriječi ih je održavanje čistoće oko stabljike i korijena zona. Bilo propadaju ostavlja pronađena u blizini prtljažniku treba ukloniti. Organski fungicidi su najbolja opcija za čuvanje gljivičnih bolesti na zaljev.
Usitnjavanje, praksa malčiranja pomaže u očuvanju vlažnosti tla oko biljke korijena. Malčiranje se obavlja u kasnu jesen i bora ostavlja se obično koriste u obliku isjeckan. Malčiranje sa tvrdo laje ne treba uzeti u obzir, jer uzrokuje lužnatost rasti. Dubina malčevi se koristi treba biti oko 1 inch. Njega treba poduzeti kako bi se vidjeti da korijen nije obuhvaćeno. Imajući stabljike i trupa, bez malčiranja pomaže u smanjenju zaraze glodavaca.
Navedene upute o Azalea skrb treba pridržavati da bi biljka u zdravom stanju. Uzimajući pravilnu i pravovremenu njegu pomaže u proizvodnji lijepe i zdrave cvjeta.

No comments:

Post a Comment