Thursday 23 February 2012

Kinezi: Muškarci i žene clothings

Ključ modne trendove u modernoj Kini sadrže mnogo promjena u siluete u odnosu na stari odjeću nosili kineski narod. Danas, muškarci i ženske odjeće je vidio veliku preobrazbu u smislu dizajna uzoraka i tekstura koristi. S utjecajima iz cijelog svijeta, moderni stilovi uključuju puno izgleda i obrazaca iz moderne palete.
Drevni kineski odjeća vidjela haljinu sustava koji se unosi u društveni krug je Xia i Shang dinastija. Za kineski narod, kineska odjeća značilo ne samo izraz elegancije, ali i interne simbolike. Prije toga, drevnog kamenog doba vidio izum koštane igle, koji je tada bio korišten da prišiti zimske haljine. (Lišće i životinjske kože). Arheološki Kineski artefakata iskopani, proizveli su stavke kao što su kamenovan perle i školjke koje su rupe dosadno u njih. To se pokazuje postojanje šivanje u drevni kineski civilizacija. Sofisticiranost dinastije Shang dalje je vidio u ostacima pojedinih predmeta koji su reflektirali doradu odjeće u to doba.
Ona je tijekom Sui dinastije T'ang i da je gospodarstvo Kine procvjetao. Ovo je također donio o novim idejama i mislima i jednom vidio cijeli promjena u modi scenarij. Kineski narod je također vidio veliki utjecaj strane kulture srednje Azije.
Tradicionalni kineski odjeća je Ch'ang-p'ao (iz jednog komada odjeće koja se proteže od ramena do pete), pien-fu (dva-komad svečane odjeće) i Shen-ja (Kombinira prva dva). The Shen-ja se sastoji od tuniku s suknju ili hlače. Evo, tunike i suknje ili hlača su sašila zajedno.
Kineski odjeća je poznat po svojoj različitih dizajna. Kineski muškarac i žena uvijek je nosio odjeću koja je običan i strukturiran. Široki rukavi i labave teče tkanine karakterizira odjeće. Također, vidio puno dodati na je, kao što su detaljne vezenje, izrada lente, bendova koje su služile kao ukras i korištenje svila. Kasnije je postao vrlo ekskluzivni značajka kineske odjeće.
One također vidio hrpe geometrijskih obrazaca usvajanja i korištenje slika biljaka i životinja se unosi u nacrtima. Do Shang i dinastije Zhou, obrasci su prilično primitivni. Post ovom razdoblju, može se vidjeti uredniji izgled i uravnotežen dizajn i kompozicije. Biljka i životnje su realna skrenite na odjeću tijekom Ming i Qing dinastija.
Kineski odjeće je također vidio veliki koristiti tamnije boje u ranim danima. Kineski žene uglavnom nosile svjetlije obojena odjeća kod kuće. Kineski ljudi također se zna da imaju jake vjerovanje u tome da su određene boje povezane s određenim godišnjim dobima. Na primjer, White je rekao da predstavljaju jeseni.
Danas, tradicionalni kineski haljina je ponovno u modi. Modni dizajneri su uvijek razmišljam novih modnih ideja objediniti uporabe drevnih odjeće osnove kako bi ustalasati neke od najsvestranijih dizajna. Puno trgovinama mode today zaslon koji sadrže vjerske motive i maske koje su utemeljene na drevnim kineskim opernih likova. Kineski čovjek sada vidi ukrasni tradicionalni kineski haljina. Kineski Žena je često viđen nosi ch'ip'ao, koji je moderna verzija od dizajna koji su bili prisutni u Ching dinastije. This odjeće je stand-up ovratnike i širokim rukavima. Ukrasni granica koji se koriste u kasnim Qing razdoblju te su popularna i danas.
Tradicionalni kineski dizajni također dobio poticaj i danas. Kineski narod je poznato da čistiti raznim butici, centrima i trgovinama u potrazi za tog krajnjeg dizajn koji je potreban. Možda je to glavni razlog zašto se mogu vidjeti tradicionalni stil haljine poplave tržišta. Većina od njih su promjene pod utjecajem zapadne odjeće. Kinezi žena može uzeti joj pokupiti iz kratkih rukava odjeću koja imaju visoku dijeli bedara.
U sadašnjem dana, Kinezi su sami prilagođen obuhvatiti sve utjecaje i naučili se poigrati s raznim bojama i tkaninama, za različite prigode. Tradicionalni kineski haljinu postavlja jak temelj za moderne modne danas.

No comments:

Post a Comment