Friday 17 February 2012

Hydroponic hranjiva

Smatra se jednim od najučinkovitijih i produktivan način da rastu biljke, hydroponic vrtu raste ili je unutarnja, tla slobodan stil biljkama. To je učinkovit i jeftin iznenađujuće raste stil koji njeguje biljke koje prinos zdrave, velike voća i povrća. U ovoj metodi, korijena biljke su s vode koja sadrži esencijalne hranjive tvari hidroponski, koji su najistaknutiji sastojak svakog unutrasnji uzgoj sustava. Ili drugim riječima, u hidroponi vrtu nema tla se koristi i biljke dobiti sve njihove hrane i hranjivih tvari iz otopine vode i hranjivih tvari pomiješana zajedno.
Najveća prednost ovog sustava je da se može kontrolirati količinu biljnih hranjivih tvari i minerala za voće i povrće bez gnjavi o vanjskim čimbenicima poput kiše, sunca, itd. Dakle, jedan je kontrolirati cijeli proces do kamatu i zatim uživati pesticida besplatno, prirodno zdrava voća i povrća tijekom cijele godine. Dakle, kako bi se postigla najzdravije hydroponic biljke s najboljim prinosom, jedan je razumjeti što su hydroponic hranjivim tvarima, njihovoj važnosti i kako ih koristiti.
Hydroponic hranjiva
Oba hidroponski uzgojenih biljaka i tla zahtijevaju 16 mineralnih hraniva raste dobro. Prvih šest elemenata, poznat kao makro hranjiva uključuju dušika (N), fosfora (P), kalij (K), kalcij (Ca), magnezij (Mg) i sumpor (S) su obavezna biljke u velikim količinama. Preostali hranjivim tvarima, pod nazivom kao i mikro hranjivim tvarima koji su potrebni u tragovima su: bor (B), klorida (Cl), bakar (Cu), željezo (Fe), mangan (Mn), natrij (Na), cinka (Zn), molibden (Mo), i nikla (Ni). Svi ovi nutrijenti su važni za rast bilo kojeg sustava i hydroponic sustava, biljke primiti sve te hranjive tvari iz vode.
Priprema Hydroponic hranjiva otopina
Većina hidroponski hranjive tvari za povrće i voće isporučuju se u koncentriranom obliku u različitim fazama rasta biljaka. Kao što je hranjiva zahtjevi razlikuju se od postrojenja do postrojenja, mlade biljke zahtijevaju slabiji hranjivoj otopini, dok zrelije ili uzgojenih biljaka treba jači rješenje. Biljka hranjiva se snaga mjeri u CF ili vodljivost faktor, dakle više hranjivih tvari u vodi, više je vodljivost. Odlučiti kako jaka hranjive otopine treba biti, jedan je prvo obratite pažnju na pozadinu čitanje vode bez dodavanja hranjivih tvari. To je zato što neki voda iz slavine je prilično visoka CF čitanje 5 i ako je osoba priprema hranjive otopine za zrele biljka koja zahtijeva maksimalnu CF između 18 i 23, onda on / ona mora miješati rješenje skladu s tim. U ovoj situaciji, treba imati CF više od 23. U slučaju, pripremili rješenje je vrlo jaka, može se dodati vode da ga razrijediti.
Sljedeći faktor koji treba uzeti u obzir nakon priprema hranjive otopine je da pH, tj. vodika hidroksil-ion sadržaja, ili kiselosti, rješenja, koja se može izmjeriti pomoću kalibrirane pH metar. Idealnu razinu pH bi trebala biti između 5,8 i 6,3, no neznatno varijance na obje strane prihvatljivo. Ako je pH razina je vrlo visoka, treba dodati male količine fosforne kiseline u vodu da ga srušiti.
Prednosti Hydroponic hranjiva sustava
Jedna od glavnih prednosti hydroponic hranjiva sustava je da biljke rastu skoro 50% brže od redovne tlo uzgojenih biljaka i prinos bolje. To je zato što redovito tlu uzgajaju biljke proširiti svoje korijene u potrazi za hranjivim tvarima i mineralima, ali hydroponic biljke su automatski dobili sve hranjive tvari koje su im potrebne i kako bi se oni fokusirati energiju na gore rasta ili rasta u dijelovima biljaka koje su više vrijedne kao lišće, voće, cvijeće, biljke itd. se isporučuju s savršeno uravnotežen, mjereno prehrana koja sadrži sve potrebne hranjive tvari potrebne za hidroponski zdrav rast biljaka. Hidroponski hranjive tvari recenzije pokazuju da biljke zahtijevaju niske održavanje, kao i sve jedan je da učiniti je da provjerite pH rastvora i održavati tako da je rezervoar hranjivih osvježavajući nakon svaka dva tjedna. Više o biljkama hydroponically.
Iako se također može koristiti domaće hydroponic hranjivim tvarima, najviše najjednostavniji i najbrži način pružiti hydroponic sustava s potrebnim hranjivim tvarima je da ih je kupiti od bilo koje trgovine, a zatim pripremiti rješenje. Dok pripremaju hranjive otopine imajte na umu, više od gnojenje biljaka može biti tako loš kao ispod njih gnojiva, pa bi rješenje s obzirom na pH vrijednost kao i vodljivost faktor. Ostali aditivi koji se mogu uključiti u hranjivoj otopini uključuju biljka booster i tonik, a mješavina esencijalnih vitamina i hormona pomoći korijen razvoj i zdrav rast biljaka. Nadam se da će spomenuti hydroponic hranjivim tvarima vodič dokazuje da biti korisne za vas sve!

No comments:

Post a Comment