Thursday 16 February 2012

Topiary Biljke

Umijeće stvaranja skulpture koristeći grmlje i drveće kao "sirovina" je poznat kao topiary. Latinske riječi, topiarus je porijeklo pojma, topiary. Biljke će se koristiti za razvijanje vještina gajenja biljaka treba biti zimzelene i proizvesti gusti lišće. Topiary biljke treba imati columnar rast i po mogućnosti malo ostavlja.
Zajednički topiary Biljke
Biljke obično se koristi za topiary su opisana u sljedećim stavcima.
Buxus, rod topiary biljaka, buxus sastoji se od oko 70 vrsta. Ova biljka obično poznata kao 'šimšir' i 'Box' u Sjevernoj Americi i Engleskoj respektivno. Visina buxus biljka mogla rasponu od 2 do 12 m. The buxus autohtona vrsta sljedećim regijama: južnoj i zapadnoj Europi, Madagaskar (i drugih dijelova Afrike), Jugozapadna Azija, karipski otoci i Meksiku. Lišće od buxus su kožast u izgledu, kopljast to zaobljena u obliku i rastu jedan nasuprot drugome. Prosječna dužina i širina listova varira između 1,5 do 5 cm i 0,3 do 2,5 cm respektivno.
Thuja, roda s pet vrsta, tuja je naširoko koristi u svrhu topiary. Dva od pet vrsta tuja su izvorni u Sjevernoj Americi, dok su ostale tri nalaze u istočnim dijelovima Azije. The thujas su također poznat kao 'arborvitae' i Visina im se kreće između 3 - 18 m. Lišće od tuja su spljoštene, a one su uspravne i oštre vrška. Bočni listovi tuja su puno manji od onih lica.
Taxus, Taxus rod obuhvaća različite crnogoričnih grmova i stabala. To su usporavanje uzgoj biljaka i oni doći do 40 m visine. The kopljast, tamno zeleno lišće Taxus su 2 do 3 mm i 1 do 4 cm u širinu i dužinu odnosno. Raspored listova na granama je spirala međutim, osnove lišća su upletena da im daju bočni izgled.
Zaljev Lovor, a to zimzelena topiary biljaka raste do visine od 10 do 18 m, a ima podrijetla Mediterana. To je veliki grm s Laurus nobilis kao znanstveno ime. Dužina i širina lista je 6 do 12 cm i 2 - 4 cm respektivno. Listovi su naborani i nazubljenog ruba.
Privet, a biljka se uglavnom koristi za uzgoj živica i topiary u pripremi. The roda Ligustrum kalina sadrži oko 40 do 50 vrsta koje su listopadne, zimzelene i polu-zimzelena biljke.
Kako Briga za biljke topiary
Aktivnosti kao što su navodnjavanje, gnojidba i rezidba igraju važnu ulogu u topiary opskrbu biljaka. Vrlo je važno da zadržite lišće u vlažnom stanju kako bi ih spriječili da uvenuća. Praksa Magli cijelog postrojenja preporuča se održavati zelenu boju listova. Lonac u kojem biljka raste, ne treba biti previše zalijevati jer to može uzrokovati truljenje korijena. Ispunjavanje šljunka u lonac sprječava topiary biljke iz stoji u vodu za dugo vremena.
Gnojiva će se koristiti za topiary biljke trebaju biti one sa slow-release imovine. Ona sprječava prekomjeran rast lišća i biljaka kao cjelini. S produženim otpuštanjem gnojiva treba primijeniti u proljeće. Rezidbe provodi se kako bi se biljka u grmovit izgled. Zaobići pruners treba koristiti za skratiti brzom rastu grane. Oblikovati biljke ispravno, vina trebaju biti obučeni natrag na okvire.
Različitih topiary biljke opisane u članku gore se koriste za stvaranje lijepe biljke 'skulpture'. Uzimajući pravilnu njegu biljaka potrebno je održavati uravnotežen rast i oblik biljke.

No comments:

Post a Comment