Saturday 25 February 2012

Pravilno Etiquette Tipping

Tipping je čin zahvalnosti što je prikazano vas za pružene usluge od strane bilo koje postrojenje. Tu je uvijek skup odgovarajuće tipping etiketa koja se mora slijediti kada idemo u restorane, hotele, lječilišta, šišanja saloni, ili bilo kojeg drugog mjesta. Tipping prema zadanim razmatranja sigurno će spriječiti neugodnosti za tu određenu situaciju. Neka nam raspraviti neke dostavu pizza, frizerski salon, Spa, restorana i hotela tipping etiketa.
Pravilno Etiquette Tipping u različitim okruženjima
Hotel Tipping Etiquette, a kada vam boravak u hotelu, morate koristiti usluge iz nekoliko različitih osoba. Dakle, tip varira s obzirom na usluge koje su potrebne i iskoristio. Ako ste tipping jedan nosač u hotel s 5 zvjezdica, $ 5 za svaki torba je pristojan iznos. Za donjem kraju hoteli, $ 1 ili $ 2 po torbu je prikladno. Provjerite je li ukupan savjet za nosač je najmanje 5 $. Za osobu koja pruža vaš automobil iz sobar parking, najmanje 2 $ treba dati kao savjet. Nije obavezno da tip koji ima automobil daleko za parking. Za tipping jedan vratar, pet dolar je minimalni iznos, koji se čak može ići i do 20 dolara, ako on pruža dodatne usluge. Savjet za vratar za otvaranje vrata da se ne daje, međutim, možete jednostavno reći 'hvala'. Ako on vam pomaže u uređenje za taksi ili prtljage rukovanje iz kabine, možete ga tip $ 2 u $ 3. Domaćinstva profesionalci mogu biti tipped $ 2 u $ 5 na dan.
Restoran Tipping Etiquette, koliko vam je potrebno platiti ne u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti usluga koje pruža poslužitelj ili pomoćnika. Međutim, postoji standardni iznos za opće usluge koje možete dobiti u gotovo svakom dobrom restoranu. U restoranu, on je sugerirao da će dati savjet od 15% do 20% na račun. Jednostavno imajte na umu da tip trebao biti na visini bez kupona, popuste, poklon bonove, itd. To je bolje ako vam dati savjet 20% na iznos, ako ste došli zajedno sa skupinom od osam ili više osoba.
Vjenčanje Etiquette Tipping; Tipping također mora uzeti u obzir, dok se bave s vjenčanja dobavljačima i koordinatori. Čak i ovdje, tipping računa na usluge. Limousine vozač može biti bilo koji iznos tipped, ali ne više od 150 dolara. Hatcheck osoblje može biti vrhom prema broju gostiju, pomalo 0,50 dolara na $ 1 po gostu. Tipping iznos za glazbu DJ-a može biti u rasponu od $ 50 do $ 100 i za fotografa, oko 50 $. Također, možete dati 10% od ukupne provizije kao savjet za vjenčanje koordinator.
Spa salon i Tipping Etiquette, Na kozmetički salon, postoje mnoge usluge availed, a svaki servis doista zaslužuju vrh. Dobar spa tipping etiketa je dati $ 15 do $ 20 posto iznosa naplaćuje se. Ne propustite na tipping shampooist, stilist, maserka, manikerka, i drugim ljudima. Savjet bi trebao barem biti dolar za njihove usluge. Dok razmišljam o tipping etiketa za masaže, ne morate do vrha. Međutim, ako ne, davalac masaža će misliti da niste zadovoljni sa svojim masaža.
Tipping Etiquette za dostavu pizza, kada je u pitanju tipping osoba dostavu pizza, savjet od $ 2 u $ 3 dolara je predložen. Međutim, ako je isporučen oko 20 ili više pizza, najmanje 10% na ukupan račun Očekuje se da će biti dano. Postoji mnogo puta kada bi je nije ono što ste tražili, dostava traje mnogo vremena, ili slične druge stvari. U takvoj situaciji, morate uzeti u obzir da to ne može biti dostavljač je problem. On je još uvijek zaslužuje savjet za isporuku usluga je dao. Pročitajte više o tipping frizera.
To su neke osnovne spa, salona, ​​restorana i hotela tipping etiketa koje treba slijediti nakon availing tih usluga. Tipping za usluge availed pomaže davateljima usluga procijeniti kvalitetu svojih usluga, te također pomaže u pojedinih radnika kako bi dobili neke dodatne prihode.

No comments:

Post a Comment