Saturday 18 February 2012

Poppy Flower

Mak i opijum, uvijek u vijestima, uglavnom iz pogrešnih razloga. No, vrtlar zna kako da se bogatstvo ovog vibrantly boji cvijet i pretvoriti ga u svoju korist. Smatra 'zajedničku polje kukuruza korov', mak cvijet, danas je najpopularniji vrt cvijet uzgaja u cvijet kreveta ili u mnogim obučeni lonce.
Poppy Flower
Porijeklom iz Azije, maka cvijeće mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne petaled. Jednobojni mak je četiri ili pet petaled. Poppy cvijeća dolaze u širokom boja nepca, bijela, roza, losos, ljubičasta, žuta, narančasta, crvena, ljubičasta i plava s tamnim oznakama centar. Svaki cvijet sadrži obje, tučak i stigma, ženskim dijelovima i klastere duge, tanke prašnicima, muški dio. S preko 120 vrsta i jednogodišnjih i višegodišnjih vrsta, maka cvijeće mogu se uzgajati u izobilju za dugo vremena.
Poppy Cvjetni Značenje: Bogata simbolika, maka cvijeće su odavno koristi kao simbol sna i smrti, i utjehu i vječni život. Oni su korišteni kao simboli na nadgrobnim spomenicima da simbolizira vječni san već dugi niz godina. Ovaj mit je bio prikazan u izmišljenom filma Wonderful Wizard of oz, gdje je čarobni poljima maka uzrok onima koji prolaze kroz njih spavati vječno.
Mak kukuruza je metaforički spominje se u John McCrae's pjesma, u Flandriji polja, kao simbol za palim vojnicima od Drugog svjetskog rata maka cvijeće se koristi u čast mrtvih u obje Engleskoj i Australiji. Zlatno žute boje Kaliforniji mak, Eschscholzia californica postao cvijet stanje u Kaliforniji u 1903. Pročitajte više o Amapola - maka cvijet.
Poppy cvijet sjemena: mak dobiva iz osušenih sjeme pods naći na uvenuo cvijeće "proizlazi. Svaka mahuna sadrži preko stotinu bubrega haped mali crno-siva sjeme. Sjemenke imaju mnogo koristi, osim što je sredstvo širenja. Sjeme dostupnost zapravo i nije problem za većinu vrsta unutar maka cvijet obitelji.
Poppy cvijeće se uzgaja za ilegalne i pravni promet svrhe. Polja u Afganistanu se koristi za oružje financiranje kroz maka opijum trgovina, a sjemenke imaju i ljekovita vrijednost za pomoć spavanje i liječenje nesanice. Drevne civilizacije su koristili makom za promicanje plodnost. Nisu svi mak cvijet sjemena se koristi za ljekovite svrhe, neki su kulinarski koristi previše. Oni se koriste kako bi tijesto za gravies, pečenje ili pečeno kao ukras za salate i deserte. Makom su također korišteni kao ptica hrane, i za ulje ekstrakcija. Koristite makom napraviti neke stvarno ukusan obrok: mak piletina recept i mak preljev za salatu.
Uzgoj maka Cvijeće: cvijet maka lako se uzgaja i izgleda izvrsno za masovnu posteljinu. Oni se uzgajaju kroz maleni sjeme koje bi trebalo biti pomiješana s pijeskom za više čak i distribucije. Pospite na vlažno tlo, lagano grablje tlo i pokriti tlo s novinama čuvanje kreveta vlažne do klijanja dogodi, da bi se u roku od tjedan dana ili tako. Aklimatizira sadnice suncu i presaditi kad dosegnu četiri lista fazi. Kako biljke rastu mak raste oko dvije noge, prostor oko njih 5-8 inches apart. Gnojimo jednom u mjesec dana, tijekom razdoblja ljeta cvjetaju. Držite šišanje uvenuo cvijeće, ali držite na nekoliko za sjeme mahuna. Držite krevet korova besplatno. A, uživajte cvjeta!
Masovni posteljinu maka cvijeće u različitim bojama ili jedan lonac svaki će izlučivati ​​šarm i ljepotu i dodati na suštinu svog vrta.

No comments:

Post a Comment