Friday 17 February 2012

Poriluk: Kako pripremiti

Poriluk pripadaju Allium obitelji, te je popularno povrće dodan u juhama i varivima, a koristi se kao ukras. Za razliku od ostalih članova njegove obitelji koji proizvode žarulja-kao što su luk, poriluk su cilindričnog oblika u paketu zeleni list futrole. I za razliku od drugih luk, poriluk se zreo u okus, posebno u pikantnost. Da biste dobili pravi okus ili okus, to je imperativ da znaju svoj poriluk i kako ih pripremiti.
Poriluk: Kako se pripremiti poriluk za kuhanje
Poriluk koji su dostupni u popriličan broj sorti, da bi ga lakše pronaći svježe one tijekom cijele godine. Određene sorte namijenjene su za žetvu u istoj sezoni su zasađena, dok su neki bere sljedećeg proljeća. Poriluk nalazi u ljeto uglavnom su kratke u odnosu na one dobivenih sljedeće godine. Peak zime je možda jedini put, poriluk nestati iz dobavljača koš. Budući da zeleno lisnato povrće, poriluk zahtijevaju dosta čišćenja, čak i one kupljene od povrća trgovinama.
Nisu svi dijelovi od poriluka se dodaje jelima, samo bijeli luk bazu i svjetlo zelene stabljike. Ovaj luk baza ima blagi okus. Tamno zeleno lisnato dio obično se izostavlja za prilogom, kao što je to neukusno i da previše zrelo može biti drveni, chewy i bezukusan. Međutim, ova tamno zeleni dio se koristi pri pripremi dionica. Listovi su također korišteni za ukrasne svrhe, kao što su prepredenog držati bukete ili vrećicama zajedno.
Kako oprati i pripremiti poriluk, dok branje vaše poriluk svježe iz vrta ili trgovine, provjerite da li odabrati one zdrave zelene. Meka ili kašast luk baza treba izbjegavati jer to je znak postavljen truleži, vlažne i poriluka lišće ne držite dobro. Izrežite poriluk u cilindrični žarulja u podnožju ispod zaista tamno zeleni dio. Poriluk ima puno slojeva na sebi, a svaki sloj je u stanju prikupljanja vrlo malo prljavštine. Kako ćete rezati poriluk sada u potpunosti ovisi o tome kako i što želite da ga koristite u, dužini ili roundels. Pročitajte više o tome kako smanjiti poriluk.
Priprema i kuhanje poriluk; smanjiti svoje poriluk na kolutiće, te ih držite na ravnim rezanje odbora, 6-7 zajedno, i početi od baze strane dok ne dođete do dužine gdje ostavlja dobiti odvojeni. Stavite poriluk roundels u veliku zdjelu vode i nježno ga vrtlog. Neka ga stajati u vodi. Prljavština će popustiti i smiriti. Podignite poriluk prstenje i odvod prljave vode. Ako poriluk su prilično prljavi slijedite postupak nekoliko puta. Za posebne potrebe, poriluk se može rezati po dužini previše. Samo trim off bazu i samo ispod tamno zeleni list počinje. Za vitkiji poriluk, izrezati pol u dužini, a više specijalista poriluka može imati tri posjekotine. Za razliku od ostalih članova obitelji luk, poriluk ne mogu se jesti sirovi, oni trebaju kuhani, steamed, pirjana ili kuhana. Neki ne vole jesti sirovo, ali kao dio salate s preljev dodan.
Sada kada su dobro upućen s idejom kuhanje poriluk, kako ih pripremiti i koristiti ih u različitim jelima ne bi trebalo biti tako teško.

No comments:

Post a Comment