Sunday 5 February 2012

Nož za njegu

Noževi imaju bezbroj koristi. Oni se koriste za lov i skupljanje, kao oprema popravak kuće, za umjetnost i obrt i najvažniji za cijepanje i rezanje pripremiti velike gurmanski jela. Bez obzira što je nož se koristi za, idealan nož mora biti 'oštrih', koji lako olakšava rezanje i sječenje. Nož je jedan od najvažnijih i najsvestranijih kuhinja pribor za jelo. Sa oštrim nožem i čvrste ručke, cijepanje i rezanje postaje lakše i sigurnije. Tupim nožem zahtijeva više snage i pritisak i rad s tupim nožem rezultira većim rizikom od ozljeda. Štoviše, on usporava rad brzinu i dovodi do ranog umora. Dakle, trebali biste poduzeti pravilnu njegu vaše kuhinje noževima ako želite efikasno i besprijekorne izvedbe. Ovdje su neka opća pravila koja se primjenjuju za nož njegu. Pročitajte više o tome kako naoštriti nož.
Kuhinjski nož Care
Najvažniji čimbenik povezan s nožem skrb je pravilno razumijevanje anatomije poseban set noževa i materijalima koje obuhvaćaju. Unatoč visokoj kvaliteti čelika koristi za izradu modernih noževi, ona je sklona gristi s vremenom, ovisno o određenim čimbenicima kao što su, temperatura, vlaga, oksidansi, kao i rukovanje i neuspjeh. Kuhinja noževi dolaze u različitim materijalima i mogu biti vrlo ulaganja. Zamjena noževi često nije vrlo pristupačne, i to bi bilo najbolje da se brine za njih ispravno da ih efikasno raditi za dugo vremena. Evo nekoliko savjeta za njegu noža i oštrenje.
Rezanje, koristite kuhinjski noževi samo usitniti hranu, jer oni nisu namijenjeni za rezanje papira, string, itd. Pobrinite se smanjiti na rezanje odbora, po mogućnosti izrađen od mekog drveta, gdje je rezanje površina je kraj zrna, a ne strani zrna, kao i kraj zrna je najmanje abrazivnih površina za rezanje protiv. Ako izrezati protiv strana zrna, postoje šanse da dijelove zrna chip off i mogu miješati s hranom. Korištenje ploče izrađene od drugih materijala poput plastike, tvrdo, keramike ili kompozitnih materijala može dosadan oštrice noža.
Čišćenje, čišćenje noževa nakon svake uporabe je najbolji način da se poveća njihov rok trajanja. Međutim, noževi uvijek treba oprati ruke, a ne staviti u perilicu. Stavljanje noževa u stroj za pranje posuđa može uzrokovati pukotine na rukohvatu i može odvojiti oštrice. To također može uzrokovati određene noževima na hrđu. Koristite toploj vodi za pranje noževima. Izbjegavajte ostavljajući kuhinja noževi boravak u vodu za dugo vremena. Perite ih odmah dobro isprati i osušite s papirnatim ručnicima, u potpunosti ili pranje posteljine. Čitajte na nož izoštravanje tehnika.
Podmazivanje, Drvene ručke gube svoje prirodno ulja na izloženost oštre deterdženata, tako ručke kao oštrice noža mora biti nauljen povremeno. Možete koristiti normalnu ili biljno jestivo ulje za tu svrhu. Čitajte na kuhinjski nož za održavanje.
Pohrana; To je jedan od važnih aspekata nož skrbi. Kuhinja noževi trebaju biti pohranjeni u bloku nož ili vješanje magnetiziran stalak, posebno izrađen za noževe. Također se može pohraniti vaše noževe u tvrdom ljuskom pohranu slučajevima.
Oštrenje, a to je najvažniji aspekt nož skrb kao rezanje sa tupim nožem može biti vrlo neugodno, osobito kada pokušate kriška rajčice s njom. Postoji nekoliko metoda i dom oštrenje nož oštrenje alata na raspolaganju koje možete koristiti kako bi usavršili svoje oštrice noža. Crtanje kuhinja noževi preko oštrenje čelika ili oštrenje kamenja može vam pomoći izoštriti nož oštrice. Također se može koristiti komercijalni oštrenje nož. Pročitajte više na nož oštrenje savjete i tehnike i oštrenje nož recenzije.
Dakle, to je sve o kuhinjskim nožem skrbi. Siguran sam da će slijediti gore navedene savjete nož i čuvajte vaše noževe iz postaje tup! Nadamo se da ćete naći ovaj članak pomoći!

No comments:

Post a Comment