Tuesday 18 October 2011

Bršljan bilja

Bršljan biljka, znanstveni naziv Hedera helix, pripada porodici Araliaceae, dijeljenje rodu s 15 drugih vrsta penjanje loze ili tlo pokriva. Održavati bršljan kao pokrovnosti biljnog i da će širiti horizontalno, dostižući visinu od približno 8 inča jedini. Inače, ona je narasla kao penjanje loze, pri čemu su antene korijenje pomoć pričvrstiti za potporu strukturama. Pokušajmo naučiti osnove engleskog ivy postrojenja u smislu identifikacije, sadnju, njegu i kontrolu (ako je potrebno).
Informacije o bršljan bilja
Poison Ivy biljka služi kao izvrsno vino da pokrije rovove i zidovi u vrtu i također, da spriječi eroziju tla u područjima mokar. Kada se govori o bršljan houseplant, "je bršljan biljka otrovne? ' je čest upit među najviše vrtu entuzijasta. Kao i njegov srodnih vrsta Poison Ivy, Engleski bršljan lišće su otrovni to životinjama i ljudima. Pa, brine ako ste ga raste interijera kuće i vanjski vrt. Pogledajte sljedeće točke prije nego što biljka bršljan, bilo u zatvorenom ili na otvorenom:
Bršljan Biljka: identifikacija; bršljan lišće ne zadržavaju tijekom cijele godine, iako je većina ivies su klasificirani kao zimzelene drvenaste biljke. List režanj mogu biti plitko ili duboko. Također, lišće veličine razlikuje po vrstama, neki svibanj imati mali lišće, dok drugi imaju veći lišća. Po dospijeću, bršljan biljke mjere visinu od oko pet metara od tla, uz stabljike promjer oko 5 inča.
Bršljan Plant: Razmnožavanje; Engleski bršljan biljka širi putem stolona, ​​stabljike reznice i korijen gola reznica. Možete odrezati od vinove loze ispod čvora, vlasništvo duljine oko 5 cm. Izvadite lišće od donjeg dijela i sačuvajte ih za rooting u tlu ili u vodi nakon osnovne savjete poticanja korijena. Nakon što ste obavijest razvoj korijena, to presaditi u kontejnerima ili na otvorenom, kao i po Vašem izboru. Saznajte više o kontejner vrtu.
Bršljan Plant: Uzgoj, jedan od bršljan biljka činjenica je njegova popularnost kao višegodišnji biljke u zonama 4 do 9, unatoč otrovno lišće. Bršljan sadnja treba se vršiti u dobro drenirano tlo i na području koje prima pristran puni hladu. Stoga, možete uspješno da raste u zatvorenim uvjetima. Idealan pH rasponu između 5,2 do 7,8. Dokle god vam pružiti umjerenim navodnjavanje, engleskog ivies će rasti luxuriantly.
Bršljan Plant: Njega; ćete primijetiti bršljan biljka raste na vrhuncu tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Cvate krajem proljeća, proizvodnju neprimjetan zelenkaste boje cvijeća. Trim biljka u proljeće dati oblik i smanjivanje bolesti napada. A da pritom zadrže bršljan biljaka u zatvorenim prostorima as visi biljaka, provjerite da li dati posebnu pozornost, u smislu zalijevanja i provjere bolest infestacije.
Bršljan Plant: Kontroling, kao otrov bršljan Biljka je uvedena, ali ne porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država, ne postoji prirodni mehanizam za kontrolu njegovo širenje. Stoga, zadržite provjeriti rastu i širenju bršljan biljke je bitan korak, osobito ako raste na otvorenom. Inače, to agresivno raste pokrivaju sve što dolazi na putu. Odaberite lišće bršljan u zatvorenim vrtova i orezati grane, a raste na otvorenom.
Mnogo puta, rasadnici stavi bršljan postrojenja za prodaju, što je najbolja prilika za kupnju ove zimzelene vinove loze na niskim proračunom. Inače, Engleski bršljan mladice obično se prodaju u svim biljnim centrima. U vrtu, bršljan biljka je važan vinski za pokrivanje golom tlu u potpunoj hladovini, gdje je većina drugih biljaka ne rastu ispravno.

No comments:

Post a Comment