Saturday 15 October 2011

Uzgoj lubenice

Lubenica, botanički poznat kao Citrullus lanatus je tender, toplo-sezone plod Cucurbitaceae obitelji. Gasitelj žeđi, lubenica prehrana je vrlo visoka, osobito u pogledu njegove visine vode, vitamina A i C sadržaja. Jednostavno vino rasti, a glavni uvjet toplih temperatura i širokim prostorima, uzgoj lubenica može biti zanimljiv prijedlog za sve one koji vole rasti svoje voće i povrće.
Uzgoj lubenice Savjeti
Iako je njihova izvornog is speculated na, dokazi ukazuju da je u kultiviranju već drugog tisućljeća prije Krista u dolini Nila. Ovo voće je ljeti voće raste u izobilju naći širom svijeta u drag klime. Lubenica mogu uzgajati u biljnom kreveta ili u loncima vrlo uspješno.
Postoje mnogo lubenica sorte jedan može rasti, sjemena i bez sjemena hibridi, male veličine fruit čija vina zauzimaju manje prostora, okrugli one ovalnog oblika, čak i one velike konkurentne, s nekim više od 250 funti u težini. Normalna veličine lubenice obično će težiti manje od 30 funti, dok je beba ili grm sorte će težiti manje od deset. Lubenica tijelo može doći u niz boja poput crvene, ružičaste, narančaste, žute ili bijele s kore ili boje kože displaying raznolik uzoraka. Onda tu su dugo raste i one (radije više toplije temperature) i brzo sazrijevanje one (sadnice će obaviti kvalitetno u hladnjak conditions previše).
Uzgoj lubenice u loncima, učinit će to lako za pristup dinje, međutim, stručnjaci preporučuju lonci su velike dubine i širine mudar. Za kontejnerski vrtu, odaberite male veličine sorte. Lubenica vina se uzgajaju iz sjemena, sjemena sijati na dubini od četiri puta sjemena širine. Ako jedna raste lubenica u kontejnerima, uzeti one velike, i sijati sjeme / u njemu. Taj način, neće morati premjestiti sadnicama na klijavost. Nakon što se sjemenke dosegne šest lista pozornici, ona je spremna za transplantaciju. Mnogi vrtlar preferiraju korištenje duboko sjeme klijati posude za sjemena. Pročitajte više na klijavost proces.
Tlo treba biti dobro obrađuje, labav, i dobro isušivanje. Kao što loza korijene prodrijeti, duboko i plitke što im je potrebno gube tlo za rast slobodno. Dodaj obilje organskih kompost u tlo. PH 6,5 - 7,0 je općenito poželjna. Lubenica treba punom suncu da raste. Povrće kreveta koji su korišteni za uzgoj patlidžana, rajčice i krumpira treba izbjeći jer oni su korijen čvor nematodes sklona. One vino treba dati širenje dva kvadratna metra, tako da ih prostora skladu s tim.
Voda vinograde dobro, tlo mora biti vlažna na svim vremenima. Lubenice su veliki na potrebe za vodom. Međutim, ne pretjerivati. Pinch savjeta poticati bočno grananje. Svaka loza ćete nosi muški i ženski cvjetovi odvojeno, sa više muškaraca nego žena. Cvijeće koje ne bi stranooplodnog rezultat u malim plodovima. Fertilize redovito čim cvijeća početi da se pojavljuju, početi s dušikom na temelju jednog, a zatim prijeći na visoku fosfor i kalij gnojiva.
Gusjenice, lisne uši i pauka grinje glavni problem s lubenicama. Treba fizički dobili osloboditi od njih. Izbjegavajte korištenje previše mora pesticida na vaše biljke. Ako bude plodove puknut, to znači da nije dobila adekvatnu vodu. Uzgoj lubenice okomito je odličan izbor za one s ograničenim prostorom ili za one koji ne žele ulagati prostor za dugo. Provjerite je li lubenica loze je osiguran i na jakim sjenice. Pročitajte više na raste lubenica bez sjemena.
Nakon što su učinili raste lubenica, to je vrijeme za žetvu njega. Ovisno o sorti, lubenice može trajati najviše tri do četiri mjeseca da zrela. Dakle, sadnje do žetve trebalo biti učinjeno između proljeća do ljeta. Kad vina početi smežurati to, naravno, i lubenica zvuci šuplje kada odvodom na, to je vrijeme za žetvu i uživati ​​u osvježavajućim okusom.

No comments:

Post a Comment