Tuesday 18 October 2011

Pobačaj činjenice i statistike

Pobačaj podrazumijeva preranog protjerivanja ljudskog fetusa. A prirodni pobačaj zove pobačaj i kad umjetno učinio pozvan kao kirurški ili kemijski pobačaj. Trenutno, pojam abortus je sinonim za umjetno induciranog pobačaja. Cilj je prekinuti trudnoću uništavanjem i uklanjanjem u razvoju djeteta. Općenito, kirurška pobačaji ne obavljaju se prije 49 dan nakon što je žena u posljednje menstruacije. To je vrijeme sedmi-deseti tjedana da se većina pobačaja obavlja.
Pobačaj činjenicama; pobačaja, kirurške ili kemijske metode mogu biti zaposleni. Metode pobačaj variraju ovisno o tome je li provedena u prva tri mjeseca ili na drugi način.
Tijekom prva tri mjeseca, nakon pobačaja tehnike.
Kirurške tehnike, u usisnom težnja ili vakuuma kiretaža jednom usisna cijev s oštrim oštrica je uveden u maternici kroz vrat maternice dilatiran. Ova cijev presijeca tijelo razvoju tijela i suze posteljice od stijenke maternice, amnionska tekućina, fetalna dijelova, sisanja krvi i posteljice tkivo u zbirci bocu. Tijekom ovog postupka, u maternici ne bi trebao biti probušen jer to može uzrokovati krvarenje i napraviti još jednu operaciju bitna. Ako je bilo fetalni ili posteljice tkivo ostaje iza u maternici, infekcije razvija izaziva komplikacije nakon pobačaja.
In dilatacija i kiretaža, vrat maternice ili prošireni pružio tako da se petlja u obliku steel nož može biti umetnuta u njemu. Nož služi za rezanje dijete na komade i onda je uklonjena. Zatim je posteljica odvojena od stijenke maternice. Gubitak krvi je više od usisni aspiracija metoda. Također, mogućnost perforacije maternice i infekcija veća.
Kemijska tehnike; RU 486 tehnike koristi dva moćan sintetičkih hormona poput mifepristone and misoprostola for kemijski inducirana pobačaja kod žena koje su pet-devettjedan trudna. RU 486 je također zove kao francuski pobačaj pilulu. Postoji svibanj biti nuspojave poput krvarenja, povraćanje, mučnina, bol ili smrt. Sumnja se da je ovaj lijek utjecati na buduće trudnoće uzrok pobačaja i teškim malformacijama u kasnijim djece.
Metotreksat metoda uključuje korištenje intramuskularne injekcije, a ne pilule. Dijete umire kao hrana, kisik i tekućine potrebne za preživjeti ne doći do njega. Ova metoda je visoka toksičnost i nuspojave poput bolova, mučnina, proljev, teška anemija, oštećenje jetre, koštane srži depresije i bolesti pluća. Proizvođač spominje u umetnut u paket korištenje metotreksata može dovesti do smrti.
Nakon prva tri mjeseca, nakon pobačaja tehnike.
Kirurške tehnike, a dilatacija i evakuacija metode koriste se za 24 tjedan star bebe. Forceps imaju oštre metalne dijelove čeljusti držati u razvoju djeteta. Ti dijelovi su upletena i rastrgan daleko do cijelog tijela je izbačen iz utrobe. Kao što je lubanja otvrdne općenito, to može biti stisnut ili razbijen olakšati uklanjanje. Ovaj postupak može uzrokovati bruto krvarenje.
Kemijski Tehnike u slanoj trovanja, jednu šalicu amnionske tekućine i otopine soli koncentrirana je uveden. Kao dijete guta soli, to otruje. Ako nenamjerno slane materijal ulazi žene vaskularni sustav, koma, smrt ili napadaji mogu dovesti.
Uree metoda je manje učinkovita i može dovesti do nepotpunog pobačaja žurno potrebe kirurgije. Dakle, urea je nadopunjen prostaglandina or oksitocin.
Prostaglandina metoda sastoji od injektiranja neke umjetne prostaglandins prerano u amnionska sac donijeti o nasilnim rada i rođenje djeteta premlada da bi preživjeli. Neke soli ili toksin se ubrizgava prije prostaglandina da se utvrdi da je mrtva beba će biti isporučena.
Djelomično rođenja pobačaj, a to je učinio tijekom 20 do 32 tjedan trudnoće. Koristeći ultrazvuk tehnologiju, pobačaj shvaća bebe nogu, to povlači u porođajni kanal, osim za glavu i džemovi škare u stražnji dio bebine lubanje. Koristeći usisavanje kateter, bebe mozak su isisan out. Nadalje, srušio glave je uklonjen iz maternice.
Hysterotomy, Ako kemijske metode poput soli trovanja ili prostaglandins ne uspiju, incizije su u maternici i abdomen. Nadalje, posteljicu, bebu i amnionska sac su uklonjene. Ponekad dijete može ostati živ u ovu metodu. Također, postoji maksimalni rizik od smrti za majku kao mogućnost rupture u daljnjim trudnoćama je znatna.
Prekid trudnoće statistika; Postoje gotovo 126.000 pobačaja po danu i gotovo 46 milijuna godišnje u cijelom svijetu. Od tih, 78 su% u zemljama u razvoju, a 22% u razvijenim. 26 milijuna pobačaja su pravne osobe, a ostatak 20 milijuna odvijaju u državama, gdje je to zabranjeno zakonom. Uglavnom, svaka žena prolazi jednom pobačaj u svom životu.
U Sjedinjenim Američkim Državama, postoje gotovo 3700 pobačaja po danu. 1,37 milijuna pobačaja zabilježeno u 1996. Oni u dobnoj skupini 20-24 nadoknaditi 32%, tinejdžera prikupe do 20% i djevojčice mlađe od 15 godina obliku 1,2% žena prolazi pobačaja. 18,4% pobačaja su izvršena na udate žene, 9,4% na razvedena žena i 64,4% na ne-udana žena. 1% pobačaja su zbog silovanja ili incesta 6% zbog potencijalnih zdravstvenih problema majke ili djeteta, i 93% zbog socijalnih razloga, npr.. dijete neželjeno. 52% pobačaja odvija se u 9. tjednu, u 25% 9. i 10. tjedna, čak 12% u 11. i 12. tjedna, 6% u 13. do 15. tjedna, 4% između 16.-20. tjedna i 1% nakon 20. tjedan.

No comments:

Post a Comment