Thursday 27 October 2011

Gardenia značenje

Porijeklom iz tropskih i suptropskih područja svijeta, gardenija, roda, je cvjetnica s više od 140 vrsta i kava obitelji Rubiaceae. Ovog roda bio imenovan u čast škotski-rođen američki prirodoslovac, Dr. Alexander vrt. Ovaj cvijet je povezana s bogatim smisao, pa njegova prisutnost ili gifting vrlo cijenjena simbolična gesta. Kao i kod većine cvijeća, specifični osjećaji su posvećene značenju gardenije, daljnja dodajući ljepote na njega.
Gardenia značenje
Gardenia cvijeće snosi on zimzeleno grmlje i malih stabala, s vrlo svijetle do tamno zeleno lišće sjajne i bijele cvjetove kost on korijen završava u klastere ili pojedinačno. Iako je ovo cvijet koristi samo u vrlo malim uređenje plutajući cvijeća, njegov miris čini ga mora u većini događaja. Plutajući gardenija zajedno s drugim cvijećem kao što su roza-ljubičastim Vinca, neven and hibiskus, a nekoliko plutajuće svijeće čine vrlo lijepu sliku kada se koristi na svjetlo gore u kutu, ili kao središte komad je postavljen u zemljanim mjedi ili staklo keramika.
Gardenia cvijeće znači tajna ljubav, čistoću i radost. Ljepota i lijep previše su riječi povezane s ovom cvijet. Prized za svoje slatkasti miris, gardenija cvijeće također se koriste u svadbenim slavlja što su vjenčanja simbola, jer braka simbolizira ljubav i čistoću. Gardenia je popularan naziv za žensko dijete, jer to znači veselje i / ili ljepote. Gardenia cvijeće su na raspolaganju tijekom cijele godine. I s nekim zaista velikim hibridi, može imati neke vrlo lijepe aranžmane cvijeća u ruci. To bi trebalo zadovoljiti sve onima koji se pitaju što to znači gardenije. Pročitajte o ostalim značenja cvijet.
Vrt Care
Gardenia cvjeta sredinom proljeće do početka ljeta, a ima i vrlo dugotrajno cvjetnice sezone. Oni su jednogodišnja biljaka i činiti dobro u većini uvjetima okoline. Oni se mogu uzgajati u posudama i kontejnera, kao iu tlo. Oni čine za vrlo mirisne zaštita (ako imate vremena i strpljenja da se oblik). Oni vole bogatu, kiselom tlu s pH održavati između velikih 4,5 do 5,5.
Voda gardenije biljke i za vrijeme suhih mjeseci, kao i njihovi listovi su brzo hoćeš. Oni ne mogu tolerirati oboje, suhe ili mraza. Međutim, previše vode uzrokovat će pad pupoljak. Dakle, tlo mora biti lagano vlažna, a ne mokra.
Plant gardenija u 'nije previše sunčano lokaciju, u kojem će ih dobiti i hladovinu i ned Biljka treba biti oplođeno jednom mjesečno, pogotovo kada se cvijet pupoljci početi prikazivati. Mnogi štetočine poput vage, vaši, pauk novčića, tripsa, whiteflies, itd. su prilično skloni gardenija postrojenja, i tako stalno držati ga napadaju. Većina njih nalaze nestled zajedno na donjoj lišća ili blizu cvijet proizlazi. These štetočina previše može biti kao razlog zašto pupoljci ili list dođe do prekida. Posebni germicides su dostupne za kontrolu s ovom prijetnjom. Tijekom zime, osigurati zaštitu od mraza. Ako u posude, biljka donijeti u dobro osvijetljenom prostoru, i za vanjsku one, pokriti sa krpom mraz. Orezati gardenije prije početka proljeća, ili poslije posljednje mraz datum.
Pročitajte više na gardenija grm skrbi i gardenije njegu u zimskim mjesecima.
Uživati ​​u ovim cvjeta tijekom cijele godine. Samo gleda na tu biljku u punom cvatu dovoljno da shvate kako gardenije značenje ljepote i čistoće stoji istina.

No comments:

Post a Comment