Thursday 20 October 2011

Sadnja voćkama

Voćke, kao i ime implicira su stabla koje nose plodove, od kojih neki mogu pojesti ljudskih i životinja. Opcenito je izraz 'voćke' se koristi za odnose se na one koji proizvode stabala voća, koja se može konzumirati ljudskom. Uzgoj takvih voćaka može biti jako rewarding iskustvo, kao što će biti u mogućnosti uživati ​​u tim ukusnim voćem za godine koje dolaze. Osim toga, sadnja voćaka nije tako teško, ako radi sa strpljenjem i pažnjom. Ovdje su neke jednostavne savjete o tome kako biljka voćaka.
Prije sadnje voćkama
Prije sadnje i vaši plodovi stabla, morate odlučiti o veličini stabla koja se može uzgajati u svom dvorištu. Ako nemate puno prostora možete ići za patuljka i polu-patuljaste sorte stabla. Međutim, možete ići za standardne sorte, ako je vaš dvorištu ima dovoljno prostora za smještaj velikog voćke. Uz drvo veličini, druga važna stvar je saznati što tip tla vaše voćke preferira. To ovisi o određenoj vrsti voćke. Što se tiče, primjerice, jabuke preferira kosu tla, a šljiva raste iu vlažnom tlu. Dakle, to je bolji za napraviti neki preliminarna istraživanja na različitim vrstama voćaka i njihovim specifičnim potrebama. Ipak, većina voćnih stabala može tolerirati širok raspon tipova tla, pod uvjetom da se tlo dobro isušen. Doznajte više o patuljastih voćaka.
Sadnja voćkama
Nakon što ste odlučili o veličinu stabla i tip tla, vrijeme je da biljka vaši plodovi stabla. Međutim, nemojte zaboraviti da se upiti korijena prije sadnje. Sada, kopaju rupu koja je dovoljno velika za smještaj korijen loptu od stabla. Obično, rupa bi trebao biti malo širi od veličine korijena loptu od stabla i dovoljno duboko u potpunosti pokriti korijenje. Dubina sadnje rupa je vrlo važno, pogotovo ako ste sadnje cijepljenju voćaka. Cijepljena za sadnju stabala voća, rupu treba biti tako duboko, da se može osigurati prostor za rast korijena sustava. Nakon kopanja rupa, otpustiti tlo oko rupe, tako da je stablo lako možete proširiti svoje korijene. Stavite neki tla na dnu rupe kako bi nasip na centru.
Sada, pažljivo mjesto korijena loptu biljke samo na vrhu humka. Morate poduzeti adekvatne skrbi za sadnju voćaka na takav način da graft sindikat ili grafta liniju stabla nalazi se malo iznad razine tla. Grafta linija može biti identificiran kao dijagonale ožiljak na prtljažniku ili u paušalnom, nekoliko centimetara od tla. Nakon postavljanja stabla u rupu, možete ga napuniti s tla. Budite sigurni da maziti ili tvrtka tlo oko stabla nježno, a zatim ga vode, tako da se podmiri tlo oko korijena. Nanesite sloj malča i organskih materijala kao što su, lišće oko baze od stabla pomoći zadržati vlagu. Međutim, budite sigurni da ne ostavlja mjesta malča ili blizu graft liniju stabla. Možete biljka voćaka u zimi ili proljeće, što je najbolje vrijeme da biljka voćaka. Ali, ako se mraz, onda je bolje da nije biljka voćaka u jesen, i umjesto toga, pričekajte do ranog proljeća.
Nakon njega
Nakon sadnje voćaka, morate se mnogo truda da se osigura zdrav rast i proizvodnju voća. Morate vode tvoje plodove stabla dovoljno, nakon nekoliko tjedana nakon sadnje i tijekom sušne sezone. Rastu pravilno, stabla će također trebati neke obrezivanje. Najbolje vrijeme za obrezivanje voćaka je kada su u fazi mirovanja, odnosno tijekom kasne zime i ranog proljeća. Kada su stabla počela raste pravilno, možete uzeti u obzir primjenu umjetnih gnojiva. Možete koristiti bilo kemijski ili organskih gnojiva u tu svrhu. Čak i usitnjavanje može pomoći puno da rastu zdrava voćaka. Možete koristiti biljka lišće, travnjak isječci iz nov, kao i sijeno za usitnjavanje drveće. Isto tako je važno da uklonite odojak s vremena na vrijeme, koji se mogu pojaviti ispod graft liniju stabla. Saznajte više informacija o; rezidba voćaka upute; Kalemljenje voćkama; Kao plodnih sezone stigne, vaš voćaka će zahtijevati neke dodatne njege i pozornosti. Što se tiče Primjerice, ako je stablo proizvodi previše voća, oni ne mogu narasti do veličine Vaših očekivanja. U takvoj situaciji, svibanj vam je potrebno za tanke ili ukloniti neke od plodova s ​​drveća, kako bi se osiguralo proizvodnju veće i bolje plodove. Posljednje ali ne manje važno, svakako kontrolirati rast korova promicanje zdravog rasta voćaka. Nadam se da ovih nekoliko savjeta će se pokazati od pomoći u sadnji voćaka u svom dvorištu i uživati ​​u ukusnim plodovima.

No comments:

Post a Comment