Friday 23 September 2011

Desert biljni svijet

Mi svi imati osnovni koncept da biljke zahtijevaju voda i / ili vlage u tlu za svaki korak, počevši od klijanje na rast i razvoj. Dakle, kada mislimo suhe pustinje i biljaka, oni zvuk nevezano jedan s drugim. S obzirom na visokim temperaturama i produljeno sušnih razdoblja prevladavaju u pustinji područjima, ne postoji takva čvrste aspekt koji podržava pustinja nasada. Dakle, ono što je tako posebno o pustinjske biljke koja će im omogućiti da napreduju u ekstremnim uvjetima? U ovom članku ćemo pokušati saznati o pustinjske biljke životu i obilježja pustinjske biljke.
Desert Biome: Plant Life
Krajnji primjer Pustinja biljka kaktus. Mi često predočiti nekoliko trnovit kaktus na sam spomen pustinji biom. Istina je da nekoliko kaktusa vrsta čine dominantni biljnih sorti u pustinjskim područjima. Suvišno je spomenuti, kaktus i druge pustinjske biljke (poznat kao xerophytes) imaju određene značajke adaptivnih koji su odgovorni za njihov opstanak u otežanim uvjetima okoliša, koji druge redovite biljke ne napreduju. Evo, ja sam predstavljajući neke od točaka o pustinjske biljke životu i osnove preživljavanja pustinjske biljke:
Pustinjske biljke prilagodbe, postoji jasan dokaz o evoluciji pustinjske biljke, posebno njihove značajke. Zapravo, ne postoje fosilni zapisi o kaktus, unatoč njihove pojave u velikom mjerilu. Dakle, to je još uvijek upitan da kad pustinjske biljke prilagodbe su razvijeni. Naučnici smatraju da su stekli određene atribute milijuna godina, kao odgovor na promjene okolnim uvjetima. Možda ćete radije čitati Sahara biljke.
Pustinjske biljke korijenovim sustavom, tipično pustinjske biljke ima dubok korijenov sustav, koji je specifičan fizičke mehanizam. Kao korijene grow duboko u tlo, oni apsorbiraju vode u tlu, koji se zatim transportira na gornji dijelovi biljke. Biljnih sorti koji su prilagođeni od strane razvija vrlo dugo korijenje kolektivno poznati kao phreatophytes (npr. Mesquite drveća s korijenima više od 50 stopa dug). Nasuprot toga, određene biljke, uključujući kaktus have plitko korijena koji pružaju radijalne način da apsorbiraju što je više vlage moguće tijekom sezonskih kiša. Some xerophytes to have i radijalne i duge sustava korijena apsorbirati vlagu. Znati više o pustinjski landscaping.
Pustinjske biljke Kljun, jedan od najdubljih pustinjske biljke obilježjima sposobnost za pohranu vode u bilo kojem od dijelova - korijena, stabla i listova. Uzmite primjer kaktusa, koje se pohranjuju vode u zelenom, pločast, sočne stabljike zove phylloclade. These lista poput strukture obavljaju fotosintezu na proizvodnju hrane i funkciju na isti način kao tipični lista redovitih biljaka. Kaktus se vjeruje da se xerophytic verzija ruže obitelji.
Desert lišća; Pustinja lišća medvjed mali lišće with voštana površine kako bi se smanjila transpiraciju (gubitak vode kroz stomatal pore), koje pomažu u očuvanju voda. Također, stomatal otvaranje nekih xerophytes ostati u blizini tijekom dana vrijeme i otvorene noću. Dolazeći na kaktus, ne postoje istinski ostavlja. Umjesto toga oni su promjene u bodljikavo bodljama za smanjenje gubitaka vode i da se zaštite od životinje. Isto tako, mnoge druge pustinjske biljke prilagođene razvijanjem trnje.
Dakle, ne uči pustinjske biljke život zanimljivim? Iako biljke zahtijevaju optimalni uvjeti rasta prosječnih štednjake, oni razvijaju određene adaptivne osobine za opstanak u postojećem okruženju. Višegodišnje pustinjske biljke ostaju neaktivni u vrućim sušnih razdoblja i postati aktivni s dolaskom kišne sezone. Budući da, godišnji pustinjske biljke apsorbiraju voda od kiše i potpune životnog ciklusa brzo. Ovo je način kako ćemo doći do uživati ​​u ljepoti pustinje Wildflower cvjeta i kaktusi cvijeće s grmlje i drveće u pozadini. Glavno pitanje koje zabrinjava remeti trenutni Pustinja vegetacija je gubitak dušika iz tla zbog povećanja suše ili temperatura nivoima.

No comments:

Post a Comment