Wednesday 14 September 2011

Ivy bilja

Pojam Ivy odnosi na bilo koju biljka u rodu Hedera, koji obuhvaća oko pet drvenastih vrsta zimzelenog loze (rijetko grmlje), u ginseng obitelji (Araliaceae). Ivy biljnih vrsta uključuju Kolhide bršljan (Hedera colchica), Pojark (Hedera caucasigena), alžirskog bršljan (Hedera helix L. ssp. Canariensis), bršljan (Hedera helix L) i Atlantic Ivy (Hedera hibernica). Među tim, termin bršljan obično se koristi odnosi na bršljan (H. Helix), s koristi se u vrtu, posebice vidljivo raste više od opeke zidova. Ova biljka bršljan vage stabla i zidove uz upotrebu zračnih korijena koji izlučivati ​​ljepljive tvari, koje se razvijaju na stabljikama. Bršljan, kao što ime sugerira je porijeklom iz Europe, zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi.
Bršljan Plant Informacije
Engleski bršljan je zimzelena penjanje vinove loze, koja može doseći 1 stopalo u promjeru. Jedna metoda biljka bršljan identifikacije je prepoznatljiv sjajan, kožast lišće tamno zeleno sa bijelim vene koje su naizmjence rastu duž stabljike. Listovi su najčešće 3 do 5-lobed, ali su također unlobed te zaobljenoga zrele biljke u punom suncu koje su spremne na cvijet. While uzgajaju prvenstveno za svoje zimzelena lišće, ako oni dobiju dovoljno svjetla, oni će snositi terminal nakupine malih, blijedo žuto-zeleno cvijeće u jesen. Međutim, vina također može rasti za do deset godina prije nego što proizvodnji cvijeće. To također stvara crno-ljubičasta voću, koje sadrže dva i pedeset devet tvrda, kamena poput sjemenki. Lišće i bobice bršljana engleski ne smije se konzumirati, jer sadrže glikozida hederin koje mogu uzrokovati toksikoza.
Jedan moraju biti oprezni da ne brkati engleski bršljan s zloglasnog otrov ivy. Iako obje imaju slične dlakave stabljike u zimi, potonji je listopadni i nema lišća tijekom zimskog razdoblja. Tijekom sezone druge, može se utvrditi Poison Ivy iz njezina tri poljskog lišće i klastere whitish bobice.
Bršljan Plant Care
Engleski je bršljan ima mnoge odlike koje se popularno pokrovnosti biljke izbor. Razlozi su da je biljka zimzelena, otporan, relativno štetnika besplatno i brzo raste i ne treba puno njege jednom uspostavljena. Jedan moľete koristiti za pokriti zida, gdje nekoliko drugih biljaka napredovati. Također se može koristiti za pokrivanje pergola motke, ili obrazac pozadina pod Clematis i ruža penjačica. Neki ga preporučiti kao troškovno učinkovite alternative za travnjaka. Mlada biljka bršljan kuća može istjecati iz zimske viseće košare ili podigli lonac.
Nova postrojenja mogu se uzgojiti iz reznice biljka bršljan ili pokvario komada stabala, koji su u mogućnosti da se korijen u tlu u proljeće ili ljeto. Najbolji način kako da se biljka bršljan, je da se 10 inch proizlaze iz šećerne trske koja je godinu dana star, jasno raščistiti sve niže lišće, i stavite ga u staklenku napuni običnom vodom. Kako bi ga potaknuti, možete miješati rooting hormoni u vodi. Osigurati jar dobiva suncu, i promjenu vode svaki dan izmjenjuju. Te bi trebao svjedočiti korijena klijanja roku od tjedan dana. Ovdje je više o bršljan postrojenja skrbi.
Bršljan biljke preferiraju vlažne slabo kisele (pH 6.5) tla i obilju sunca. Idealno tlo kombinacija je dio de-weeded tlo, treset mahovina ili list kalup i šljunka. Kada koristite bršljan biljaka kao pokrovnost ili penjača, morat ćete uzeti veličinu mjesta želite pokriti u obzir. When sadnja as pokrovnost, do duboko tlo i oploditi dobro. Za poticanje rasta, ukloniti glavni list pucati i omogućiti puno bočnih grananja. U loncima, jednog biljka na lonac će biti dosta. Ivy biljke zahtijevaju redovito orezivanje, ili će izaći iz ruke. Osigurati penjanje biljaka bršljan uz podršku u obliku trellises ili najlonske niti.
Ivy biljka bube su pauk novčića, lisne uši, mealybugs, razmjera i bijela mušica. House biljka kukac sprejevi mogu se koristiti za borbu protiv neke od tih. Primary bršljan biljnih bolesti su bakterijske lista mjesta i stabla rak, koji se može spriječiti kroz pravovremeno i oprezni pesticida. Jedan od njih je savjetovao da postreljati i uništiti inficirane lišće, što može spriječiti vaše bršljan biljka umire.
Pročitajte o:, Kontejner Vrtlarstvo, zatvoreni u vrtu, moramo biti svjesni da bršljan biljke su najbolje ako se uzgaja u loncima ili na zidovima, jer su invazivne. Kada se koristi kao zemlju pokriti, svoje guste i opsežnog monocultures isključiti native biljke. While raste na vitica, penju u potrazi za svjetlosti, u procesu ubijanja grane blokirajući dolasku svjetla na domaćina stabla lišća. Domaćin stablo čuva dobivanje slabih i na kraju podliježe cijelosti.

No comments:

Post a Comment