Thursday 22 September 2011

Stablo rasadničarstvo: Kako presaditi jednom stablo

Sama misao stablo transplantaciju daje mi trema. To je prilično zastrašujuće misli, okrutno previše, da iskorijeniti jednom drvo koje udomaćio. Ali postoji vrijeme kada presađivanja drveća i grmlja je neizbježan izbor, jedan koji se ne mogu mijenjati. I presađivanja drveća je bilo koji dan bolji izbor nego čupanje and odbacivanje stabla. But presađivanja zahtijeva pažljivi razmatranja, provjeriti nekoliko naputke navedene u nastavku o tome kako presaditi drvo.
Tree rasadničarstvo Savjeti
Presađivanja stablo može ni biti ispunjavanja mimo vas ili usluge profesionalna tvrtka može dobiti po cijeni. Bilo načine, treba planirati unaprijed odlučiti, stablo se transplantiraju i najvažnije gdje ona mora biti transplantirani, je li odabrana lokacija će se sastati s tla i klimatskih potrebama stabla, kada presaditi jednom stablo i kako presaditi. Shvatite ovo prije nego ići naprijed ne može preživjeti sva stabla transplantacije bez obzira koliko dobro se to radi, pa u slučaju lošeg odaziv, budite spremni izgubiti stabla.
Stabla imaju bolju stopu preživljavanja kada su presadili u mlađoj dobi. Transplant stabala tijekom rano proljeće, prije početka novog lista pupoljaka. Neki stručnjaci sugeriraju monsun mjeseci olakšati uspostavu korijen. Međutim, najbolji period se smatra stabla uspavan fazi; prosinca do ožujka, ali ako njegov previše hladno ili studen onda veljače-ožujka.
Stablo je netaknut korijen lopta je ono što će osigurati njegovu uspješnu transplantaciju. Kao thumb pravilu, mjere stabljike kaliper (promjer stabljike šest inča iznad tla). Za svaki centimetar stabljike šestar, promjer lopte korijen bi trebao biti 10 do 12 inča. Na primjer, promjer lopte korijen bi trebao biti 20 do 24 cm za matične šestar dva inča. Krug se jednom grubo promjer korijena lopte oko stabla, a tri to šest mjeseci prije presađivanja orezati oko deset inča duboko korijenje oko korijena loptu postrojenja će biti premještena. New korijena će pucati iz korijena odsječene. To je učinjeno kako bi se smanjila šok korijena gubitak na stablo. Provjerite jeste li voda stablo dobro, nakon što je raskinuo svoje korijene.
Voda štedljivo par dana prije uklanjanja stabla. Dig u potpunosti gotovo dva i pedeset osam inča dublje i oko korijena loptu zadržati korijen loptu netaknut. Jer sadnje odmah držati new rupi spreman dubok i široku dovoljno primiti čitav korijen loptu prizemlju isključivo ostalo svitak korijen loptu na jednoj juta ga pokriva sasvim. Vezati na juta držati korijen loptu i tlo zajedno kako bi se smanjili korijen štetu.
Jednom transplantirane, punjenje rupa. Kompaktni tlo i da se spriječi zračni džep u korijenima. Napravite berm oko stabla i vode temeljito i duboko. Potpuno izbjegavanje oplodnje. Kemikalije u ovoj fazi će uzrokovati oštećenja sve je spremno šokirana korijene. Usitnjavanje će vam pomoći zadržati tlo topao i vlažan. Voda je stablo dobro nekoliko mjeseci nakon presađivanja. Osnovana transplantiranim stabala potrajati duže da se ponovno uspostavi. Svaki gubitak vlage u tlu će ih ubiju. Nemojte očekivati ​​da vidim brzo rastu nakon transplantacije. Za godinu dana nakon presađivanja drvo, držati oko za venuća lišća, lišća oprljiti, raznobojnih listova ili usporava rast.
Ove informacije za drveće (grmlje i) koji su manji, oko 5-6 metra ili 7 do 8 godine starosti, ili manje. No, kako presaditi veliko stablo? Presaditi stvarno velika stabla, to je najbolje da se angažirao profesionalne usluge, jer oni imaju pravo veliko stablo presađivanje opreme, kao što su električni ili hidraulički stablo pik, Pullers, poluge, podržava, i sl. Ako se pitate koliko to košta presaditi u veliko stablo, koje je potrebno malo. Postoje mnogi faktori koji određuju cijenu transplantaciju stabla. Veličina i broj stabala, udaljenost od transplantacije lokacije, prije i poslije presađivanja skrb, vrijeme koje, korištenje opreme i čovjek-sati, i stopa preživljavanja. Uobičajeno je da velika stabla (e) lako mogao koštati u rasponu od sto do tisuću dolara. Pročitajte više o tome 'kako presaditi jednom stablo' na presađivanje stabala hrasta.
Sada kada je netko upoznat s načinom kako presaditi drvo, ići naprijed, ali prije nego to učinite, pokušajte pronaći moguće alternative na svoje planove koji se ne bi uključivati ​​čupanje osnovana stablo.

No comments:

Post a Comment