Wednesday 28 September 2011

Granice - ih Gradnja i štiteći ih

Zdravi odnosi su definirane granice. Znajući gdje smo započeli i drugi počinje je bitno u održavanju stabilnosti s drugom, bez obzira na njihov odnos prema vama. Oni nas čuvati od ulaska nesigurnih područja koja kvalificirati kao kršenje naših granica. Sva to može činiti zbunjujući, tako da je najbolje da razmišljaju o granice kao imaginarni osobni prostor balon koja nas štiti od drugih i od sebe. Kada se taj balon je povrijeđeno, druga osoba je pokušao kontrolirati osjećaje, stavove, ponašanja, izbora i vrijednosti druge.
These osobnih granica mjehurići obliku, naravno, ali su oblikovani po broju elemenata kao što su kako su naši roditelji skup pravila, traumatska iskustva, ili se spasila od posljedica akcije. Tako, oblik vaš mjehur uzima se temelji na naučena ponašanja. Zdrave granice, koji čuvaju neki oblik odvajanja između nas i druge osobe s kojima imamo odnos s, ima brojne prednosti za obje uključene strane.
Za početak, zdrave granice nas definira kao ljude. Ako nemamo osjećaj odvojenosti od drugoga, gubimo taj osjećaj o sebi. Također može nam uzrokovati izgubiti osjećaj realnosti općenito. Također, oni definiraju naše odnose s drugima. Oni nam mogu pomoći da odlučite tko je dobra osoba s kojima želite imati veze i koji bi mogli pokušati nam kršiti. Zdrav granica će nam pomoći da znate kako smo povezani na druge osobe, tako čuva u dobru elementima i izostavljajući loše.
Zdravi granice također može nam pomoći kad stvari desiti da su izvan naše kontrole, kao što druga osoba krši naša granice. Oni nas čuvati od odabira reagirati loše, po deranja ili psovanje, i da se pro-akciju. Ako ste osnovana granice s drugom a ta osoba pauze te granice, ovo vam može dati signal da je potrebno poduzeti akciju prije nego što postanu previše izvan kontrole.
Na kraju, zdrave granice nam omogućiti da se besplatno napraviti vlastite odluke i uživati ​​razlike u onima oko nas. Njihove razlike će postati cijenjeni, i oni će vrijednost razlike između vas više. Ako nemaju granica, a vi sami pričvrstiti na drugu, možete izgubiti osjećaj identiteta. Stoga, zadržite zdrave granice između će sačuvati individualnost na obje strane.
Kad je potrebno postaviti granice s nekim, to je jasno. Nemojte koristiti bijes ili frustracija i izbjeći racionalizaciji. Ne može istodobno postaviti granice i brinuti se o druge osobe osjećaje. Možda nesreću svoje osjećaje, ali na kraju sjetite se da ćete biti štiteći oboje iz daljnjeg ozlijeđen u budućnosti. Ukoliko niste sigurni je li granica je potrebno ili ne, tražiti signale poput ljutnje, gunđanje, frustracija s drugom, i osjećaj prijetnje, ugušila, ili žrtve. Te emocije nas trag u činjenicu da smo kao pojedinci granice i moramo ih zaštititi. Often se uvjeriti da imamo granice je teže nego uvjerljivo drugi. Neki ljudi će biti sretni da poštujemo Vašu granice, dok drugi ne mogu biti tako sretan s ovim. Za situacije u kojima druge postaje ljuti na vas, sustav za podršku izvan tog pojedinca je vaš najbolji linija obrane.
Ono što je najvažnije, morate zapamtiti da postavljanje granica nije lako. To je kontinuirani proces slušanja sebe, poštujući sebe i druge, razumijeli Vaša prava kao pojedinac, a brigu o sebi. To je osnovi razlog zašto trebamo i moramo zaštititi te osobne granice.

No comments:

Post a Comment