Wednesday 28 September 2011

Terarij Biljke

Kultiviranje žive biljke u staklenku predstavlja koncept koji seže do antičke Grčke i New England. Terarij, također zove kao zvjerinjak, u osnovi je jasan staklenka se koriste za uzgoj žive biljke. Budući da se biljke uzgajaju u prozirne staklene, oni su jednostavno za održavanje i imaju izgleda da postane žarište sobi kao i. Imajući terariju vlastitog jedan je od najvećih načina unutarnjih vrtu, s najmanje održavanje potrebne.
Zapravo, dobro zasađen terariju treba minimalna količina pažnje i održavanje, što ga čini lako za ljubitelje zauzet terariju koji nemaju vremena da ih održavati. Postoje razne vrste konfekcijski terrariums raspolaganju da se može donijeti kući. Ali, ukoliko želite da se malo više kreativni, možete napraviti vlastite terariju koristeći stari ili prazan akvarij, fishbowl ili staklenke. Sve što trebate učiniti je da ga ukrasiti s nekim lijepim terarija biljke. Ali, pazite da vaše terariju sadržava i uske poklopac, tako da se biljke dobiti dovoljno vlage, koja je njihov prvi zahtjev.
Terarij Biljke Care
Kao što su terarijima smješteni u kući, treba biti oprezan prilikom odabira biljaka za žive terarijima. Kao osnovni pravilo, provjeriti atmosferske kompatibilnosti svoje kuće s terariju biljke koje odaberete. Većina ovih biljaka zahtijevaju visoke razine vlage, barem u vrijeme nasada. Nakon terariju podešen, lišća prikupiti vlagu iz kondenzirana voda na unutrašnjost zidova terariju. Na taj način, terarija biljaka može preživjeti tjednima bez zalijevanja.
Najbolje biljke za terarijima su one koje savršeno uklapa u veličinu vaše terariju. Postoji mnogo biljke koje su savršeni da se uzgaja u terarijima. Iako odabirom terariju biljka, treba prvo razmišljati o vremenu on / ona može dati biljka. Na primjer, ako su nalaz je teško dati dovoljno vremena za održavanje terarijima, onda morate odlučiti za sporo rastu terarija biljaka. S druge strane, ako možete pronaći dovoljno slobodnog vremena za podrezivanje i održavanje postrojenja, a zatim brzo rastu biljke su idealan izbor za vas.
Konačno, uvijek je važno stvoriti savršena osnova za terariju biljke, koji bi trebao biti izrađen od odgovarajućeg šljunak (pijesak možda) s nekim aktivirani ugljen na vrhu. Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je plasman terarija biljaka. Pobrinite se da su smješteni u sredini terarija, tako da njihovi ogranci ne dodirujte unutarnje strane terariju. Ovaj faktor zapravo ograničava na broj biljaka koje želite u terariju. Pokušati zadržati ga kao prostrana moguće, što je idealno za pravilan razvoj Vaših terarija biljaka. Utvrditi broj biljaka se nalazi u terariju u skladu s veličinom vaše terariju.
Popis terarij biljke
Većina terariju biljaka su niske svjetlo biljke, tako da bi bili sigurni da oni ne bi izložena iznimno svijetle svjetla i / ili izravnog sunčevog svjetla. Kad je riječ o veličini, može se odabrati biljke svih veličina za terrariums. Ali ja mislim, minijaturne biljke za terrariums su najbolje mogli. Oni su doći do umjerenog visinu i to način na koji su stvarno jednostavan za održavanje. Međutim, postoje nekoliko jači biljke koje možete izabrati za terrariums. Primjerice, zlatni pothos, Cobra ljiljana, aluminij biljaka i paprati viline vlasi, itd. Ovdje je jedan slučajan popis terariju biljaka, koje zahtijevaju niske do umjerene količine svjetlosti i vode umjerene razine. Također pročitajte o sobne biljke koje ne trebaju suncu.
Irski moss (Visina - 1 do 3); Minijaturni Peperomia (Visina - 1 do 3); švedski Ivy (Visina - 1 do 3); Maidenhead Spleenwort (Visina - 1 do 3); Ptičje gnijezdo Sansevieria (Visina - 3 - 6) ; svadbeni veo Tahitian (Visina - 3 do 6); živaca bilja (Visina - 3 do 6); zmija trputac (Visina - 3 do 6); Partridge Malina (Visina - 1 do 3); Spider bilja (Visina - 1 do 3 ); Aromatični Wintergreen (Visina - 1 do 3); Afrička Violet (Visina - 3 do 6), Club Moss (Visina - 3 do 6), smaragdno Ripple Peperomia (Visina - 3 do 6), Creeping Charlie (Visina - od 3 do 6); Zemlje Star (Visina - 3-6); Button Fern (Visina - 3-6), Između navedenih biljaka, možete odabrati beba suze, puzanje smokva, irski moss, jarebica bobica, ili puzanje Charlie biti pokrovnost za vaše terarija biljke. Dobar pokrovnost igra veliku ulogu u održavanju vlažnosti u terariju. Također, odaberite biljke kontrasta boja samo da bi ga više privlačan. Dva od posljednjih stvari koje treba razmotriti su - zalijevanje i gnojenje the terarija biljke. ih vode jednom dvotjedno I NE NIKADA ih pognojiti. Pružanja prehrana, uklonite najviši sloj postojećeg šljunka i dodati sloj svježe potting tla.
Također pročitajte na:
Low Light Zatvoreni Plants; Zatvoreni Plant Care, Pa, navedene su neke od najboljih biljaka za terrariums. Uvijek možete pronaći informacije o terariju biljaka na internetu. Drugi jednostavan način je da posjetite lokalne vrtić i saznati više o terariju biljke koje su dostupne u vašem području (osim navedenih biljaka) i donijeti ih kući. Pružanje odgovarajuće TLC osigurava dugi vijek trajanja od 'terariju biljke'. Sve najbolje!

No comments:

Post a Comment