Saturday 24 September 2011

Patuljasta naranča stablo

Patuljasta naranča stablo je nastao u Kini, iako je sada široko uzgaja u Japanu, jugoistočnoj Aziji i na Floridi i Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni cvjetaju u tropske klime, iako mogu izdržati ekstremne hladno bez ikakvog oštećenja. Oni su relativno kratke stabla i puni narasla patuljasta naranča stablo doseže visinu od bilo gdje od 8 do 15 stopa. Ranije je bila naranča-patuljasta razvrstan pod citrusa rod, ali u 1915 je prebačen na rod fortunella. Naranča-patuljasta stabla su vrlo sporo raste i oni potrajati između 5 do 7 godina nositi plodove. Oni su rijetke grane s malim sjajnim tamnim lišće i malim žutim cvjetovima slična onoj od limete i limuna. Plod je patuljasta naranča stablo je ovalnog oblika s jednom blijedo žute do crvene naranče oguliti. Tijelo od naranča-patuljasta plod ima 3 do 5 segmenata, a to je kiselo i slatko u okusu. Najviše jedinstvena karakteristika naranča-patuljasta plod je da kora se također može pojesti. Postoje različite vrste naranča-patuljasta stabla poput Hong Kong divlje, marumi, meiwa and nagami. Najčešći tip patuljasta naranča stabla je nagami raznolikost i oni također mogu biti narasla kao zatvoreni biljke.
Kako da raste naranča-patuljasta stabla
Možete razviti patuljasta naranča stablo na dva načina, bilo presađivanje rezanje od drugog stabla ili iz sjemena patuljasta naranča voća. Budući da postupak presađivanje sadnjom za rezanje s drveta vrlo je kompliciran i zahtijeva vještine profesionalnog vrtlar, mi ćemo raspravljati o tome kako da raste naranča-patuljasta stabla iz sjemena. Prvo kupiti neke patuljasta naranča voća i izrezati na pola voće. Pažljivo izvadite sjemenke te ih operite pod tekućom vodom. Take care that the seeds not are damaged in any way ili the seed not will germinate.
Sad pripremiti potting tla tako da je misting s malo vode tako da je tlo je mekana i dobro uvjetovana. Ako planirate imati zatvoreni patuljasta naranča stablo, uzeti lonac ili spremnik terakote i napraviti malu rupu na dnu za odvod. Stavite komad poroznih materijala, kao slomljena cigla komad djelomično pokriće u lonac i paket s potting tlo. Također možete pripremiti mješavinu zemlje za cvijeće, treseta mahovine i pijeska. Sada napravite malu rupu na površini tla i biljnog sjemena barem jedan inch duboko u tlo. Pokrivaju područje sa zemljom, a zatim pokriti posudu sa prozirnom folijom. Plastičnom folijom će osigurati da ne postoji gubitak vlage iz tla. Nakon 2 do 4 tjedan vidjet ćete da sjemena je klijanja. U ovoj fazi ukloniti prozirnom folijom iz lonac i stavite ga na sunčanom mjestu. Nakon što je Vaš patuljasta naranča stablo raste počinje možda ćete morati da ga prenijeti u veći lonac. Voda naranča-patuljasta stabla barem jednom u tjednu, ai koristite dobar gnojivo. Patuljasta naranča rezidba stabala nije potrebno, iako možete trim dodatni brunches zadržati svoj oblik.
Pročitajte više na:; kontejnera Vrtlarstvo Bilje; saksiji Biljke; rezidbe voćkama; Iako možete rasti patuljasta naranča stablo unutra, morate zapamtiti da su osnovi tropskog stabala i stoga zahtijevaju puno suncu. Plod naranča-patuljasta stabla se može uživati ​​cijela, ili se mogu koristiti za izradu ukrasnih i marmeladu tangy, čuva i bombona. Oni također mogu biti kiseli u soli tako da oni traju duže vrijeme. Neke uobičajene naranča-patuljasta stabla bolesti su algi lista mjesta, masni licu mjesta i mealybug infestations. Važno je da slijedite odgovarajuće naranča-patuljasta stabla briga ako ga želite napredovati i uživati ​​u njegovim plodovima.

No comments:

Post a Comment