Thursday 26 January 2012

Kada Promijeni svjećica

Svjećice igrati ključnu ulogu u automobilu funkcioniranje vaš automobil jer računa na njih za početak i pokrenuti glatko. Iskra plug je preliminarno visoko-napon mosta nositi električne energije. Kada struja putuje preko mosta (postoji jaz između dvije kontaktne točke) i dostiže auto motor, to stvara iskru i pali plin para, što pokrenete motor. Postoji mnogo faktora koji određuju koliko vaš automobil svjećice trajat će, bez promjena. Vaše vozačke navike, vrstu goriva koju koristite i stanje vašeg automobila motor važni su čimbenici. Zamjena svjećice je jednostavno i novi utikači nisu vrlo skupo bilo. Međutim, trebali biste znati kada treba promijeniti svjećice i žice, tako da ne završiti uzrokuje bilo većih oštećenja na automobilu motor. Car priručnici dolaze s uputama o istom. Možete slijediti neke jednostavne provjere automobila, kako je objašnjeno dalje, kako bi saznali pravo vrijeme za promjenu svjećica.
Zašto za promjenu svjećica
Prije učenja kada treba promijeniti svjećice, važno je razumjeti zašto promijeniti svjećice. Nove svjećice pomoći u održavanju optimalne performanse motora i učinkovitost. Auto motor ne zatajiti jednom u neko vrijeme, ali ako misfiring povećava, snaga motora je pod utjecajem i više otpadnih plinova se emitiraju. Novi automobili dolaze s 'Check Engine "svjetlo koje svijetli kada postoji problem s paljenjem automobila motor. Da bi se smanjila slučajeve motora zakazati i održati svoju optimalnu izvedbu, važno je promijeniti svjećice kao i kada se istrošiti.
Početna vaš automobil u hladnim vremenskim uvjetima može biti prijetnja. A pogotovo ako imate loše svjećice. Kao svjećice ne zapaliti niti nakon nekoliko pokušaja, postoje šanse za vaš automobil baterije trčanje mrtav kad je motor kurble. U takvim prilikama, važno je da provjerite svjećice i ako je istrošena, zamijenite ga. Novi svjećica će svakako poboljšati hladno vrijeme početka, a također i smanjiti iznos napona zahtijeva sustav paljenja.
Potrebno je samo s jednim motorom zatajiti da položi dovoljno sirovina goriva u ispušnim, što posljedično će pregrijati i oštetiti katalizator. Radna temperatura pretvarač povećava kada se velike količine nespaljen goriva ulazi u ispušni, što dovodi do djelomičnog topljenja tvari u konverter. To može uzrokovati auto motor se gušiti. U takvim slučajevima, morat ćete zamijeniti pretvarač kao i svjećica, kako bi se spriječilo novo konverter iz susreta istu sudbinu.
Kako znati kada treba promijeniti svjećica
Provjerite svoje kilometraža auto. Vaš automobil performanse motora postaje manje učinkovit kada svjećice su istrošeni i korodirane zbog ugljičnog depozite i opekotina. To rezultira niskom plin kilometraža. U slučaju da primijetite da vaš automobil troši više plina nego što to obično čini, to bi moglo biti vrijeme za promjenu svjećice.
At times, vi svibanj iskustvo nekih problema, a početkom svoj automobil u jutarnjim satima. Iako bi to moglo biti zbog prljavštine nakupljene u brizgaljke goriva, postoje šanse neispravan svjećice također mogao biti faktor koji doprinosi.
U idealnom slučaju, svjećice u zamjensko vozilo treba svaki 30.000 do 40.000 kilometara, ovisno o vašem automobilu. Trebate saznati kada je posljednji put ste promijenili svjećice u automobilu. U slučaju da niste sigurni u točan datum, možete ručno provjeriti uklanjanjem svjećice i potrazi za prekomjerno trošenje i suza ili ugljik depozita. Zamijenite ga ako je potrebno.
Grubo trčanje motor, spor odgovor od motora kad vas gurnuti akcelerator ili 'Check Engine' svijetla koje osvjetljava na ploču s instrumentima mogu biti znakovi da je vrijeme za promjenu svjećice u vašem automobilu.
Pročitajte više na:; Kako Zamijenite svjećice, svjećice zamjenski trošak, a nakon učenja kada treba promijeniti svjećice, kada učiniti stvarni zamjena, to je dobra ideja za instaliranje platina ili iridij svjećica. Iako ovi čepovi su malo skuplji, od vas će imati koristi u dugoj vožnji kao i oni traju duže i treba zamjenu, nakon 100.000 milja. Ovo je najbolja opcija za bilo koji auto pokazuje česte svjećica problema.

No comments:

Post a Comment