Saturday 14 January 2012

Repotting Orhideje

Svaki orhideja rod treba repotted zbog određene zahtjeve. Ali, ono što ima pravo medij repotting za svake vrste orhideja, ovisno o tome je li orhideja is zemaljskim ili stablo stan. The mediji uzgoja orhideja, to jest, tlo za repotting orhideja, paprat obično uključuje vlakana, perlit, kokos ljuske, sphagnum mahovine i često je mješavina od dva ili tri od tih. Orhideje koje su bile ubačene u tipičnom kore medij poziv for repotting svakih 18 do 24 mjeseci, ovisno o zahtjevima pojedine orhideja biljka. Trebate shvatiti da primarni motiv repotting orhideje je pružiti im svježe medija da rastu, a ne biti veliki lonac, ali lonac veličine treba biti izabrani u skladu s veličinom korijena. Orhideje vole dolikuje malo zbijeno u svojim posudama. Tako, vidjet ćete da repotting orhideje u nepotrebno velike lonce ne pokazuju nikakve novi rast za nekoliko tjedana. Vi svibanj željeli čitati u vrtu.
Repotting Orhideje - Razuma i pretpostavki
Ako je orhideja je dopušteno da rastu na istom loncu za dugo vremena, orhideja biljka cvijet će slabo i svibanj umrijeti na kraju. Postoje dva načina da se utvrditi postoji li potreba za repotting orhideje. Prva je, ako je vaš orhideja biljka je prerastao svoj lonac i drugi je, ako supstrati je oborio. Ako je Vaš orhideja biljka, kako se čini mokar and sentimentalan i ne drenažu slobodno, trebali biste znati da je vrijeme za repotting orhideje, kako bi se promijeniti svoj medij da spriječi svoje korijene iz truljenje!
Repotting orhideje lako biti učinjeno u plastičnoj ili glinene posude. Također možete koristiti ukrasne posude. Ali ti bi trebao sjetiti da je tip lonca koju odaberete će utjecati na učestalost zalijevanja. Repotting orhideje u glinenim lonac će zahtijevati sve više i često zalijevanje, jer oni imaju tendenciju da se osuši brže. If orhideja korijeni su lijevo u kontaktu s vodom stoji, oni imaju tendenciju da trulež i umiru, na kraju ubija biljka. Zbog toga, pobrinite se da uvijek izaberete lonci imaju drenaža rupa. Medij u središtu velikog dijela može ostati vlažnom ili mokro za dulje vrijeme i postati nehigijenskim okruženje za korijenima. Možete izbjeći postavljanjem komadića Terra cotta desno na dnu lonca. Neke vrste orhideja su sposobni fotosinteze kroz svoje korijene. Takve biljke često čuvaju u transparentan i jasan lonci, tako da dopustiti svjetlo sunca doći do korijena. Vi svibanj želite pročitati:; Početnici Savjeti za uzgoj orhideje; Kako to Grow Orhideje, Koraci uključeni u Repotting Orhideje - Kako ponovo staviti u saksiju orhideje
1. korak - Unpot Your orhideja, orhideja Repotting može biti messy zadatak. Stoga, prije početka postupka, ja inzistirati da se širenje listova novina na području gdje će biti predstavljanje repotting orhideje. Prvo, zakrenite biljka naglavačke i početi skog strane i na dnu lonca, tako da biste ga uklonili. Korijeni će često držati u loncu i da će učiniti prebacuje vrlo teško. U tom slučaju, možete koristiti čistu nož kuhinja odvojite ljepljive korijena. Imajte na umu da nijedan nahuditi će biti nanesena biljka ako slučajno se slučajno oštetiti neke korijene. Kada biljka je out, trebate zabadati nos korijene osim njih i otresite većinu starih potting smjesu. Neki od može pribiti na korijene čak iu ovoj fazi, ali to nije nešto brinuti.
Korak 2 - Organizirajte svoj Repotting, podrezivanje korijena bitan je i vrlo važan korak prije repotting orhideje. Razmislite o korištenju teške škare i oštrim nožem u jednoj ruci. Morate sterilizirati svaki Vaš reznog alata, koji spriječiti širenje virusnih bolesti. Alati mogu se sterilizirati ih obrisati krpom koja je namočenu u alkohol. Bilo koja vrsta mrtve, oštećenih ili uništenih korijene treba biti odmah uklonjena. Dead korijeni su sentimentalan, sentimentalan i svjetlo smeđe boje, dok zdrave korijene su bijele s laganim zelenim savjete i čvrsto držati. Vi bi također trebali nasjeckajte s bilo koje leafless pseudo žarulje u ovoj fazi. Ako ste pronašli više od jednog novog rasta ili olovo, možete razdvojiti orhideja biljka tako da je rezanje kroz korijen stabla. Svaki dio mora imati tri pseudobulbs i novi olovo.
Korak 3 - orhideja ponovo staviti u saksiju postrojenja, kada repotting orhideje, provjerite da li odabrati lonac koji ima kapacitet za smještaj oko dvije godine nove orhideje rastu. U slučaju da koristite stari lonac, morate ga oprati i potopiti u 10% rastvor hlora bjelilo oko 30 minuta. Isperite nakon 30 minuta. Koristeći novi glineni lonac? Ne brini se ... Dovoljno je to potopiti u vodu za nekoliko minuta. Orhideje zahtjevaju perfect odvodnje. Za sticanje isti, razmislite stavljanje sloj slomljena lampblacks ili plastičnih pjena kikiriki u dnu orhideja lonac. Prije uporabe potting smjesu, vlažnim sloja s kipuće vruće vode, ostavite ga da se ohladi, a zatim izlučivalo to. Dok ste mjestu odjeljak u loncu, mjesto stare pseudo žarulja na takav način da su protiv jedne strane, tako da bilo koji novi lead će imati dovoljno prostora za rasti i širiti. Nanesite vlažnim kore smjesu u blizini korijena i koristiti svoj palac kako bi se čvrsto ga više. Gornjem dijelu korijena stabljike treba poravnat s vrha kore. Čitajte na potting tla recept.
Korak 4 - Repotting orhideje njegu, vrlo je važno da zadržite orhideja biljka u uspravnom položaju ravno, dok je novi korijenski sustav je još uvijek u usponu fazi. it Ulog čvrsto s petlja viti ili možete koristiti rizoma isječak - uređaj koji pridaje na jednoj strani pot. Ne postavljajte orhideja na izravnom suncu. Umjesto toga, držati ga u zasjenjenom mjestu i magla preko biljaka i kore površini dvaput svakodnevno, do donošenja novog rasta korijena je vidljiv. Nakon korijena finish prodoran kore, možete premjestiti tvornici u području svjetlije svjetlosti, nakon čega možete ponovo pokrenuti gnojidbe i zalijevanja normalno. Vi svibanj željeli čitati na:; Kako Briga za Orhideje, poslije Bloom briga za Orhideje, orhideje Care Tips; Dakle, to je sve o repotting orhideje. Nadam se ste zadovoljni s informacijama. Sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment